Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Sen önce dünyadan tapu al...

Sen önce dünyadan tapu al...
 

Orjinal diyorum çünkü akıl ve mantık sınırlarının dışında meydana gelen oluşumlar orjinallikle adlandırılır. Olayın içeriğine girmeye luzum yok. Bir şeyh var birazdan fazla da müridi. Şeyh bunları size cennet yolunda şahidlik yapacağım diyerek kendi cinsi münasebetlerine alet etmiş. Bir diğer orjinal konu sadece kadın değil erkeklerinde bu münasebetlere iştirak etmiş olması. Demek ki neymiş işin ucunda cennet varsa her yol mübahmış.. 

Buraya kadar insanların ölüm korkusu, ölümden sonra ki yaşam düşüncesine saygı duyabilirim; lakin aklımı kurcalayan konu cennete gitmek isteyen insanların cennete nasıl gideceklerine dair en ufak fikirlerinin dahi bulunmamasıdır. Bunu cahillik kisvesi altında konuçlandırıp işin içinden sıyrılmaya çalışırsak da kendimize haksızlık ederiz. 

Bu noktada kişilerin inançlarını bu seviyede tutup her türlü çılgınlığı yaptırabilen bir insanın kendisini şeyh olarak tanıtması ve hala insanların şeyh, şıh, fıh, tıh gibi sıfatlara da aldanması ayrı bir yazı konusudur. Okullarımızdan din derslerinin kaldırılmasını tartışıyorken vatandaşlarımızın Ortaçağ Avrupa'sındaki papazların dağıttığı cennet tapularının benzerlerine 21. yüzyılda tav olması hala bir kısım topluluğun 600 yıl geride olduğunun göstergesidir. Bunu ilimle, fenle, sosyoloji ile aşamazsınız. Eğitim de bir yere kadar insanları belli bir seviyeye getirebilir. En sonuçta atalarımızın söylediği üzere "Eşeğe altın semer vursan da eşek eşektir.". Sanmayın ki bu vakalar sona erecektir. 

Son söz: Toplumsal bir yara olan dini istismarlar gerçekten inanan ve bu inanç uğruna dini vecibelerini yerine getiren insanları da üzmektedir. Yıllar önce Züğürt Ağa filminde Şener Şen'in söylediği üzere "Önce Dünyadan tapu alın." 

 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..