Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Şengen'e Karşı, Şamgen Vizesi!...

Şengen'e Karşı, Şamgen Vizesi!...
 

İnşâAllah hepimiz için hayırlı olur.


Kuveyt ve Katar'a 358 işadamı ile âdetâ çıkartma yapan Başbakan Sayın Erdoğan, kendisine verilen bir ödül dolayısı ile yaptığı konuşmada; İslam âlemine sıcak mesajlar verdi gene. 

İslam devletleri arasında vizelerin kaldırılmasını söylerken, AB'nin ''Şengen vizesi'' gibi bir yapının oluşturulması gerekliliğini işâret eden Sayın Başbakan, ''ŞAMGEN VİZESİ'' diye de ismini koyup; ''Şamgen, Avrupa Birliği'ne altenatif değil. İsteyen katılabilir. İslam dünyasının lideri olmak gibi bir derdim yok. Yavuz Selim'in dediği gibi 'Harem-i Şerif'in efendisi değil, hizmetkârı' yız. '' dedi. 

Bunlar, İslâm Dünyası halkları tarafından beğenilecek sözler. Çok ta normal aslında. Komşularımız arasında şimdiye kadar buz tutmuş ilişkilerimiz, artık epey normal hâle gelmiş gibi gözüküyor. 

İslam Dünyasının bütün Devletleri ile olmasa da, birkaçı ile böyle bir yapılanmaya gidilmesinin çok hârika olacağına inananlardanım. 

Geçen gün yazdığım bir yazımda belirttiğim gibi, Arap Dünyasının, batılıların dolduruşa getirmesi ile bizi arkadan vurduğu dönemleri de her zaman göz önünde tutup ihtiyatı elden bırakmamak kayd-u şartını her zaman elde tutmak mecburiyyetinde oluğumuzu da akılda tutmak lâzım tabii ki. Devletlülerimiz, mutlaka bunu biliyorlardır... 

Onun için çok dikkat lütfen!.. 

Fakat burada AB'ye karşı, ince bir gönderme de var. Yâni; ''Size çok ta mecbûriyyetimizde yok artık!.. Bizi daha fazla bekletirseniz kapıda, gereğini yapacak başka imkânlarımız da var!.. Ona göre hâaa!..'' demeye getirdi Sayın Başbakan. Gerisini, onlar düşünsün (!)... 

Avrupa Birliği Ülkelerinin bu mesajı nasıl algılayacakları da mühim tabii! İnşâAllah bizim için hayırlı olur. 

Bekleyip göreceğiz.... 

Sağlık ve Muhabbetle 

 

12.01.2011, çarşamba
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL 

bektas_azizoglu@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..