Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Sesimizi çıkarmadan, lanet okuyalım!

Türkiye Cumhuriyeti'nin başından bu terör belası bir türlü uzaklaşmadı. Ülkemizin birlik ve beraberliğini çekemeyen hainler terör saldırılarıyla düzenimizi bozmaya çalışıyorlar. Lakin, teröristlerin bu çabaları her zaman sonuçsuz kalıyor.

Bombalarla cinayetler işleyerek, bebekleri öldürerek dirliğimizi ve birliğimizi bozmaya çalışan, Türk Halkı'nın karşısına çıkmaya korkan ve bu yüzden saklanan, saldırılarını haince planlayan ve üzerinde gezindiği bu topraklarda, birlikte nefes aldığı insanları gözünü kırpmadan -deyim yerindeyse- sırtından vurarak öldüren nankör hainlerin istediği düzensizlik ve istikrarsızlık gerçekleşmiyor. Türk Milleti terör saldırılarının ardından daha çok birbirine bağlanarak adeta kenetlenerek teröre karşı mücadelesini sürdürüyor.

Güngören'deki patlamanın ardından ortaya atılan "sessiz yürüyüş" fikri bana göre yerinde bir düşünce. Siyasetçilerin üzerinde tartıştığı bu düşünce mutlaka gerçeğe dönüştürülmeli. Fakat, bazı siyasetçiler bu yürüyüşün terör propagandasına dönüşebileceğini ve bu yürüyüşün terörü ciddiye almış olmanın bir göstergesi olacağını düşündüklerini ifade ediyorlar.

Böyle bir yürüyüş ne terör propagandası ne de terörü ciddiye almak anlamına gelir. Böyle bir yürüyüş terörü lanetleyen, terör saldırılarına rağmen Türk Milleti'nin birlik beraberliğinin bozulmadığını gösteren ve hiç bir zaman terör saldırılarının bu ülke insanını yıldıramayacağını, sindiremeyeceğini haykıran bir yürüyüş olur.

Göz önünde bulundurulması gereken bir husus var. Toplumun neredeyse tamamını temsil eden siyasi parti temsilcileri de bir araya gelmeli. Halkın büyük bir kısmı bunu böyle istiyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer bir araya gelir ve yürüyüşün önde gidenleri olur yani başı çekerlerlerse yürüyüşte verilen mesaj daha kuvvetli olur, sessiz yürüyüşte sesimiz daha uzaklardan duyulur. Bu arada unuttuğum için kusura bakmayın; DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'te yürüyüşe katılmalı.

Şimdi liderlerden haber bekliyoruz. "Çıkın sokaklara, sesinizi çıkartmadan bağırın, terörü protesto edin, terörü ve teröristleri kınayın" derlerse, bayrağını kapan yürüyüşe koşar. Slogan atmadan, taşkınlık yapmadan, işin içine siyasi görüşünü ve particiliği sokmadan, Türk Milleti'ne yakışır bir biçimde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez!", "Kahrolsun Terör" sloganlarını yüreğimizden söyleyerek, ses çıkarmadan sesimizi dünyaya duyuralım...

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez."

Genç Osman

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..