Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Sevgi birbirimize, Barış hepimize

Sevgi birbirimize, Barış hepimize
 

Bu yıl 16. sı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 31 Temmuz itibarı ile başlamış bulunmaktadır.
 
Dünyanın dört köşesinden, onlarca ülkeyi konuk ederek Büyükçekmece ve İstanbul halkı ile buluşturan festivalin sloganı ; ''Sevgi birbirimize, barış hepimize,'' olmuştur. Ülkemizi, şehrimizi dünyaya tanıtma amacı ile kültür, sanat ve sporla yer alan bu programda; barışa, dostluğa katkıda bulunup öncü olması ile, festivali dünya çapında en iyilerinden biri yapmıştır.
Sergi açılışlarının, folklor dans gruplarının, heykel sempozyumunun, konuk ülkelerin halk oyunlarının ve bir çok sanatçının konserleri ile festival tüm hızını sürdürmektedir.
Dün akşam düzenlenen fotoğraf yarışması ödülleri de sahibini buldu. En iyi fotoğraf kategorisinde yarışan, dünya ülkeleri oylaması ile üç ödülü ve altın madalyayı Türkiye katılımcısı fotoğrafçılarımız aldı.
 
Yaşam boyu Onur Ödülü ise; Basın Dünyası'ndan araştırmacı, yazar, gazeteci Can Dündar' a Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından takdim edildi. Can Dündar ödülünü, ''bizim mesleğimizde, ödüller de cezalar da çoktur. Ancak önemli olan halkın karşısına dimdik çıkabilmek ve sizin bu takdirinize layık olabilmek,'' açıklaması ile almıştır.
Hemen akabinde, barış sembolü olan beyaz güvercinlerin semada gösterisi ile gece devam ederken, konuk sanatçı Şebnem Ferah muhteşem konseri ile geceye renk katıp, gecenin sonlanmasında katkıda bulunmuştur.
 
9 Ağustos tarihine kadar devam edecek bu festivale katılmak için; Büyükçekmece' nin resmi sitesinden inceleyebilir, sizlerde bu atmosferi yaşayabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 25
: 279
Kayıt tarihi
: 20.07.15
 
 

Hayat bir mikroskoptan bakmak gibi; küçüçük bir şeye yakınlaşmayı bilirsen onu gerçekten görebili..