Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Eğitim
 

Sevgi Kurabiyeleri

Sevgi Kurabiyeleri
 

Hayatımız sevgi üzerine kurulmuştur. Sevginin olduğu yerde yüreklerde devleşir. Sevgi ile bakan gözler ışıldar. Sevgi emek ve yürek işidir. Sevgi olan yerde saygı da vardır. Sevgi, insanın içini ısıtan sıcacık bir duygudur. Sevgi insan olmanın temel gerekliliklerinden biridir. Yaşamak için nasıl yemek, su, nefes gerekliyse sevgi de bir o kadar gereklidir. Sevgi olmadan yaşamanın da hiçbir anlamı olmaz. Sevgi hiçbir bedeli olmayan bir hazinedir.
 
Sevgi para pul ile satın alınamaz. Ne kadar zengin olursanız olun insanın temel ihtiyacı olan bu duyguyu para ile satın alamazsınız. Sevgi içten gelir, kişinin yüreğinin en derinlerinden seslenir insanlara. Dünyada en değer verdiğiniz varlık ya da nesne bir kuşkanadı gibi çırpınır durur yüreğinizde. Yüzyıllardır sevgi üzerine şiirler söylenmiş, şarkılar yazılmış, resimler yapılmış, sevgi en güzel şekilde sanat eserlerine yansıtılmıştır. Çünkü sevgi yüreğin yansımadır. Sevgi insanın sevdasını tüm dünyaya yansıtmak istemesidir. Bu da sanat ile sevginin birbirine sevdalanmasını sağlamaktadır.
 
Ne de güzel söylüyordu o eski şarkıda:
 
Hayat sevince güzel, sevince tatlı günler.
 
Bir kuşu, kelebeği, bir taşı sevin yeter.
 
Sevince kalbimizde ümitler çiçeklenir.
 
Çocuklarımıza bu güzel değerimiz için anlatmak için bir çalışma yapalım.
 
Mutfağa girip yapacağınız kurabiyeler için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra çocuklarla beraber iki ayrı kapta hamur yoğurur.
 
Birinci kaptaki hamur yoğrulurken hep gülümsenir ve sevgi sözleri söylenir.
 
İkinci hamur yoğrulurken ise suratlara kızgın bir ifade verilir ve tam tersi sözler söylenir.
 
Kurabiyeler pişirip getirilir…
 
Önce tadı hoş olmayan kurabiyelerden çocuklara tattırılır. Bu kurabiyelerin sevgi sözü söylemeden, surat asarak yoğrulan hamurdan yapıldığını, kendisinin de o kızgınlıkla farkında olmadan şeker yerine tuz kabartma toz yerine de biber kattığını söyler, istemeden, sevmeden ve kızgınlıkla yaptığımız işlerde böyle hatalar yapabileceğimizi söylenir. Daha sonrada bütün sınıfa sevgi sözleri ve güler yüzle hazırlanan kurabiyelerden dağıtır ve sevgiyle, huzurlu bir şekilde yapılan her işin güzel sonuçlanacağını söyler. Bu kurabiyelere “sevgi kurabiyeleri” ismi verilir
 
Sevgi olmadan yaşamanın da bir anlamı kalmaz. Kalp, atmak için bir sebep arar ve en önemli yaşama hevesini de sevgide bulur. Daha güzel bir dünya istiyorsak sevelim. Birbirimizi sevelim, ağaçları sevelim, insanları, kuşları, doğayı sevelim. Sevgi güzellik getirir. Siz de sevin herkesi her şeyi ve de dağıtın tüm dünyaya. Çünkü sevginin getirdiği mutluluk güzeldir…
 
Toplam blog
: 20
: 968
Kayıt tarihi
: 02.08.15
 
 

Erzurumda doğan eğitimci yazar, Uludağ Üniversitesi 4-6 Yaş Grubu Çocuk Eğitimi VE Etkinlikleri ,..