Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sevgi testi

Şu kısacık ömrümüzde, böyle bir zamanda yaşamaya çalışıyoruz insanca. Hep bir arayış ve beklenti içinde geçiyor ömrümüz. Amaçlarımız, umutlarımız, heveslerimiz, isteklerimiz ve amaçlarımız var. Olması da gerekiyor. Çünkü insan amaçsız yaşayamıyor. Bu ömür içinde insanlar tanıyoruz, biliyoruz. Önce anne, baba sevgisini, sonra kardeş ve arkadaş sevgisini tadıyoruz. Yaşımız ilerledikçe karşı cinse ilgimiz doğuyor ve hayatımızı beraber sürdüreceğimiz insanı tanıyor, seviyor, aşık oluyoruz.

Daha sonra sevgilerin en büyüğü olan evlat sevgisini ve eğer ömrümüz yeter ise torun sevgisini yaşıyoruz. Yani seviyor ve seviliyoruz.
Bir çok insan, özellikle gençlik çağlarında kimseyi sevmediğini ya da kimse tarafından sevilmediğini düşünüyor. Bunalımlara giriyor, dışlanmışlık ve sevgi görmemezlik yaşama olan bağlılığını yok ediyor. Kimi durumlar intiharla bile sonuçlanabiliyor. Ama benim şahsi görüşüm, mutlaka her insan sever ve sevilir. Doğanın kanunudur bu.

Eğer ne kadar sevildiğinizi öğrenmek istiyorsanız, size basit bir test önereceğim. Yalnız başınıza kaldığınızda, o anda öldüğünüzü düşünün. Ne olurdu? Düşünün sadece. Eğer sizin için ağlayan, dövünen ve kahrolan insanlar görüyorsanız, sizin de bu hayal içinde boğazınız düğümleniyor, gözlerinizden yaşlar elinizde olmadan süzülüyorsa, siz de hem seviyor, hem seviliyorsunuz. İşte bu kadar basit.

Kimsenin sevgisiz kalmaması dileklerimle mutlu yaşamlar dilerim.

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..