Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Sevgililer Günü'ne Savaş!

Sevgililer Günü'ne Savaş!
 

Kırmızı renkte ürünler satan dükkânlara baskınlar düzenleyen Suudi Arabistan din polisi ele geçirdiği kırmızı çiçekler, oyuncak ayılar ve kalp şeklindeki kutuları imha ediyor

Suudi Arabistan’da, yarınki Sevgililer Günü öncesinde geniş çaplı bir operasyon başlatan dini polis, kırmızı ürünler satan mağazalara baskınlar düzenleyerek bunları imha ediyor.
Suudi Arabistan’da normalde satışı serbest olan kırmızı gül, kalp şeklindeki eşyalar ve kırmızı ambalaj kâğıdına sarılmış hediyeler Sevgililer Günü öncesinde yasaklanıyor. “Mutteva” olarak bilinen İyiliği Teşvik ve Kötülükten Men Komitesi, gazetelerde yayımladığı açıklamada, mağaza sahiplerini kırmızı ürün satmamaları yönünde uyardı. Açıklamada, “Talebimize uymayanlar cezalandırılacaktır” denildi.
Açıklamanın yayımlanmasının ardından önceki gün bir operasyon başlatan Komite, mağazalara baskın düzenliyor. Mağazalarda ele geçirilen kırmızı çiçekler, oyuncak ayılar, kalp şeklindeki kutular imha ediliyor.
Otel ve restoranların Sevgililer Günü için özel organizasyonlar düzenlemesini önlemek için buralarda da teftiş yapılıyor. Suudilere, bu günde kırmızı renkte kıyafet bile giymemeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca polis, gençlerin buluştuğu parklarda da denetimleri artırıyor.

Hediyeler Karaborsada
Yasağa rağmen Sevgililer Günü’nü kutlamak isteyen Suudilerse bu operasyonlara alıştığı için hediyelerini haftalar öncesinden satın alıyor. Ancak bu dönemde hediyelik eşyalar karaborsada normal fiyatının 3-4 katına satılıyor.
Suudi yetkililer, Sevgililer Günü’nün bir pagan geleneği olduğunu ve evlilik dışı ilişkileri teşvik ettiğini savunuyor. Ülkede 2004 yılında yayımlanan bir fetvada, “Sevgililer Günü pagan-Hıristiyan tatilidir. Allah’a ve kıyamet gününe inanan Müslümanlar bu günü kutlamamalıdır. Allah’ın gazabından kaçınmak için bu bir görevdir” denilmişti.
Rusya’daki Müslüman liderler de önceki gün bir açıklama yayımlayarak, Sevgililer Günü’nün yasaklanmasını istedi. Nizny Novgorod bölgesindeki Müslüman liderler konseyi açıklamasında, Sevgililer Günü’nün “ahlaksızlık ve nihilizmi telkin ettiği” öne sürülerek, “İnançlı ve duyarlı insanları bu günü kutlamaya hayır demeye çağırıyoruz. Bu yalnızca İslam’ın kurallarıyla değil insan ahlakıyla da zıt düşüyor” denildi. (Kaynak:Milliyet)

Her keyfi uygulamaya ve cehalete, 'İslam' adı veriyorlar ya... Yuh yani!

:) Olaya bakın, 'Suudi Arabistan Din Polisi'

Allah'ın kanunlarını ne zamandır polis koruyor! Yüce Allah'ın, polisin korumasına ihtiyacı mı var.. Tövbe tövbee!

Dayatma Demokrasi... Dayatma Din... Ne günlere kaldık!

Allah bu ikisinden de korusun...

Sevgiden Allah'tan korkar gibi korkmayın, sevgisizlikten korkun.

Dünyaca başımıza ne geliyorsa sevgisizlikten geliyor.

Ah bunu bir anlasanız!

http://www.esmakahraman.com/sevgililer-gunune-savas/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..