Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

11 Temmuz '14

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Sevgiyi, kardeşliği ekmek için.

Sevgiyi, kardeşliği ekmek için.
 

Türkiye’nin ve Türk Milletinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu düzenlediği basın toplantısında “Seçim Bildirgesini” açıkladı.

Ekmel Bey, seçim logosu olarak buğday başaklarından oluşan bir Türkiye haritasını tercih etmiş, sloğan olarak da;

“Ekmek için Ekmelettin”i tercih etmiş.

Ekmel Hoca bu sloganı kullanırken; Türkiye’nin bugün geldiği kavgalı ortamdan, ayrıştırma ve ötekileştirmeden, kin ve nefretten bu toplumu kurtarmak için;

Sevgiyi ekmek,

Kardeşliği ekmek,

 Barışı ekmek,

İnsanları ayrıştırmadan ve bölmeden bir arada yaşatmak için,

Milletin değerlerine sahip çıkmak için,

Milli devleti ve üniter yapıyı korumak için;

Atatürk’ü ve O’nun devrimlerine sahip çıkmak;

İslam dünyasının bekası için mücadele vermek;

Sonuçta iyi ve güzel şeyleri ekmek için, Ekmelettin Hocaya oy verilmesi vurgusu yapılmaktadır.

Devletin hiçbir imkânını kullanmadan, vatandaşların katkılarıyla seçim kampanyasını yürüten Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlunun işi çok zor gibi görünmektedir.

Basın ve medyanın, özellikle havuz medyasının ve TRT’nin “ambargo” koyduğu bir ortamda Ekmelettin Hoca’nın tek çıkış yolu ve mücadele alanı halkın arasına girmek, halka kendini anlatmak.

Ekmel Hoca’nın rakibi; 12 yıldır ülkeyi yöneten, elinde devletin her türlü imkanı ve “örtülü ödeneği” bulunan ve bu imkanları sonuna kadar kullanmaya kararlı Recep Tayyip Erdoğan;

Havuz medyasını, devletin resmi kanalı TRT’yi “kendi çiftliği gibi” kullanan bir başbakan.

Ekmel Bey’in adaylığının açıklandığı tarihten bu yana TRT sadece üç dk. haberini veriyor, diğer aday Sayın Erdoğanın ise 533 dk haberini veriyor.

CHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adil ve eşit şartlarda yapılması için Başbakanın mutlaka “istifa etmesi” gerektiğini önemle vurgulamasına rağmen, Erdoğan’ın istifa etmeyeceğini açıklaması da bu yarışın ne kadar adil olacağının göstergesini şimdiden ortaya koymaktadır.

“Biz Türkler için, vatan bir tarladır. Bu tarlayı sulamak, tohum atmak, ekmek, biçmek gerekir. Atalarımızın dediği gibi ne ekersen onu biçersin.” diyor Ekmel Hoca ve devam ediyor sözlerine:

Rüzgâr eken fırtına biçer;

Kibir eken nefret biçer;

Nefret eken savaş biçer.

Ekmel Hoca gerçekten doğru tespitler yaparak, kendisinin Cumhurbaşkanı olması halinde; Rüzgârdan, kibirden, nefretten ve ayırıp bölünmemekten uzak duracağını, vatan denilen, Anadolu denilen bu Türk yurduna sevgi, kardeşlik, barış ve huzur ekeceğini vurgulamaktadır.

Ekmel Hoca Erdoğan gibi “uzun ince bir yoldan” gelmemiş, bugüne kadar siyasete bulaşmamış ancak; ülkesi ve milletini, islam dünyasını bugüne kadar en iyi temsil etmeye ve savunmaya çalışmış içimizden birisi, bizlerden birisi.

Çıktığı bu kutlu ve onurlu yolda, vereceği mücadelede başarılı olurmu, olmaz mı şu aşamada kanaat bildirmek çok zor, ancak, Ekmel Hoca’nın “ekmekle ilgili” vereceği mücadele ilerde takdirle karşılanacağından emin olabiliriz.

Ekmel Hocaya tüm kalbimle başarılar diliyor, Cumhurbaşkanlığı makamının lekesiz, temiz, dürüs ve şaibesiz ellere teslim edilmesini isteyenlerinde destek vermelerini diliyorum.

OSMAN ÖZEKER 11.07.2014 

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..