Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Aile
 

Sevgiyle paylaşmak

Sevgiyle paylaşmak
 

Kendi kendimize her gün sorduğumuz ya da sormamız gerken soru;

"Hayattaki amacımız nedir?"

Ancak bazılarımız bu hayat şartlarında, geçim telaşı içerisinde asıl amacımızı unutuyor ya da uzaklaşıyoruz.

Orta yaş gurubu insanlara özellikle anne ve babalara bu soru sorulduğu zaman, genelde çocuklarının geleceğine yönelik hedef seçmişler. En büyük arzularının ise "Vatana millete hizmet eden evlat" yetiştirmek olduğunu söylemişler.

Aynı soru gençlere sorulduğu zaman "üniversteyi kazanmak", "iyi bir meslek sahibi olmak", "mutlu olmak" cevabını vermişler. Ama hiçbiri "Anne ve babama huzurlu, rahat bir hayat yaşatacağım" dememiş.

Aslında verdikleri cevap gayet doğaldır. Çünkü yaşadığımız hayat ileriye dönüktür. Çocuklarımız hep ileriye bakmalı ki toplum ilerlesin. Herkesin katıldığı ortak bir nokta var.

"Sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat yaşamak ve bu hayatı sevdikleri ile paylaşmak".

Sağlık; cümlelerimizi kurarken her zaman sağlık kelimesini başa alıyoruz. Çünkü sağlık olmadığı zaman huzur da olmaz, başarı da gelmez. Birey olarak sahip olduğumuz sağlığı, huzuru ve başarıyı bütün bu güzellikleri sevdiklerimizle paylaşırsak, işte o zaman hayat anlam kazanacaktır.

Dünya, sevgi ile yoğrulmuştur. Düşünün gözlerimizi dünyaya açtığımız zaman, karşılaştığımız ilk duygu "SEVGİDİR". Bize annelerimiz göğsünü ilk SEVGİYLE vermiş, gözlerimize SEVGİYLE bakmıştır.

Güneş, her sabah dünyamızı aydınlatır ve dünyanın bütün güzelliklerini hayranlıkla görürüz. Bizler de hayranlığımızı gizleyemeyiz.

Öyleyse kalbimizin karanlığını giderip, olayların güzelliklerini gösterecek olan da SEVGİDİR...
Yüreğinizde ki sevgi güneşinin daimi olması dileği ile....

GÜLAYCA...

 
Toplam blog
: 16
: 973
Kayıt tarihi
: 16.09.07
 
 

Ben Gülay Bilici, Ankara'da doğdum, eğitimimi Ankara'da tamamladım, özel bir okulda eğitimci olar..