Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Futbol
 

Sevilmeyen Fenerbahçe...

Fenerbahçe kendi taraftarı dışında kimse tarafından sevilmez. 

Hele biraz düşmeye görsün. Önüne gelen bir tekme atar. Herkese sorduğunuzda bir bahaneleri vardır. Mesela daha önceki dönemlerde sevilmeyenler listesinin başında Aziz Yıldırım gelirdi. Adam takımını yüreklendirmek için durum ne olursa olsun biz şampiyon olacağız dediğinde söylemediklerini bırakmazlardı. Kendi takımının soyunma odasın gittiğine sanki kendi evlerine girmişçesine feveran ederlerdi.

Fenerbahçe yanlız bir kulüptür. Tıpkı Almanyadaki Bayern Münih gibi. Bayerni çıkarın Almanyada futbol en az yarıyarıya geri gider. Türkiyede de durum aynıdır. Fenerbahçeyi devreden çıkarın geriye çok az şey kalır. Çünkü Fenerbahçe demek rekabet demektir. Futbolun lokomatifi de rekabettir. Mesela siz hiç Galatasaray Beşiktaş rekabeti duydunuz mu? Tabii bazı medyanın ayakta kalabilmek için uydurdukları sözde rekabetten söz etmiyoruz. Aralarında herşey al gülüm ver gülümdür. Mesela Burak Yılmaz. Güle oynaya Trabzondan Beşiktaşa gitti. Hepsinin tek rakibi Fenerbahçedir. Ellerinden gelse Fenerbahçeyi hemen küme düşürürler. Tabii bunun kendilerinin de sonları olacağının farkında bile değiller. Bu Fenerbahçe karşıtlığının hangi boyutta olduğuna en son örnek Serdar Aziz ve Tolgay Aslan durumu. Galatasaray oyuncusunun hakettiği ücreti ödeyemiyor. Fenere gitmeyeceğim dese hemen serbest bırakacak. Ama söz konusu Fener olunca akılları gidiyor. Beşiktaş da öyle. Artık verim alamıyacağı oyuncuya Fenere gideceğim dediği için sarılıyor.

Hakemler farklı mı? Son Bursa maçında Cüneyt Çakır Valbuena ya yapılan faulü görmezden geliyor. Amaç kalan son birkaç dakikada Bursa bir gol atsın. İstediği de oluyor. Sözde VAR ikaz ediyor ama kaç para eder.

Yönetimin de bu konudaki tutumu malum. 

Fenerbahçe aykta durmalıdır. Artık transfer mi yapar, kendi oyuncularının performansını mı yükseltir bilemem. Ama sadece kendi için değil, ülkede futbolu seven herkes için dik durmalıdır. Değilse çok sevdiğimiz futbolu artık bazı yabancı ülkelerden izleyeceğiz. 

İzmir. 24.01.2019

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..