Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '16

 
Kategori
Deneme
 

Şeytan öyle algılandığı için mavi/yeşil göz şeytanlık ifade ediyor

Şeytan öyle algılandığı için mavi/yeşil göz şeytanlık ifade ediyor
 

Biraz da bizim halkımızın içinde sarışın mavi/yeşil gözlü fazla yok, ondan olabilir. Genelde eski bir anlayış. Yeşil, mavi gözlü yahut işte çakır insanların uyanık, şeytan olduğu şeklinde algı var.

Gerçekte böyle mi? Yani mavi, yeşil gözlü ya da çakır insanlar daha mı uyanık? Sanmıyorum. Şeytanla alakalı bence. Çünkü şeytanın gözleri böyle resmediliyor. Hatta “Şeytan gibi gözleri…” ifadesi var. Ayrıca “cin gibi bakıyor” Bu, gerçi gerçekten cin gibi (her şeyi anlamak isteyen bakış)  bakmak renkten ziyade küçücük gözlü insanlara yakıştırılır.

Bakışın ifadesi rengiyle ilgili olmamalı; “şeytanca bir bakış” denildiğinde gözlerin rengi mi kastediliyor, normal siyah kahverengi gözler de şeytanca bakabilir. Bakın biz de ağız alışkanlıyla siyah ve kahverengi gözlere normal dedik. Mavi/yeşil/çakır gözler normal değil mi? Bize göre evet de hani fazla da olmayınca farklı görülüyor. Normal göz kahverengi olur, sonra belki siyah, en fazla ela, renkli gözler fark yaratır.

Bununla da kalınsa iyi, mavi/yeşil/çakır gözlerin aynı zamanda nazar da değdirdiği söyleniyor. Hani kendilerinde yok ya ne kulp takacaklarını şaşırıyorlar. Yalnız yine de görsel olarak çok güzel olsa da renkli gözler doğal gibi durmuyor; boncuk gibi, takma ya da lens izlenimi veriyor. Belki de alışmadığımızdan.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..