Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Sidede belediyenin ayıbı...

Sidede belediyenin ayıbı...
 

Side'de bir otel sahibinin kiracısını mülkünden çıkartamayınca başvurmuş olduğu yol ilginç!

Otel sahibi Belediyeye Hazine arazisi üzerindeki yapıların yıkılması için başvuruyor. Amaç sadece Sözleşmesi bulunan kiracısını yerinden etmek. Belediyeyi görevini yapmamakla suçlayan mülk sahibi Tüm hazine arazisi(Diğer otellerin) üzerindeki yapıların yıkımını istiyor. Bunun üzerine Belediye harekete geçip tüm hazine üzerindeki yapıları yıkıyor. Şu ana kadar gelişenler insana normal gözüküyor. Ya bundan sonrası?

Bundan sonra gelişenler ise bir felaket...

Belediye denize sıfır olan tüm yapıları yıkıyor. Yapılardan arta kalan tüm harfiyat ise ortada! Yani turistlerin turistlik yer olarak gezdiği Side'nin göbeğinde! Oradaki esnaf ve mülk sahipleri, tapuları ellerinde olan mülklerine sit alanı diye bir taş bile dikemezken, Side Belediyesi Bir otel sahibinin kiracısı ile arasında yaşanan sorunu sonucunda şikayet ile Hazine arazisi üzerinde ki tüm yapıları yıkıyor. Yıkılan yapıların önünden geçen turistlerin sorusu ise çok ilginç!

-Burada deprem mi oldu?

-Fırtına sonucunda mı buralar bu hale geldi?

Side esnafı ve otel sahipleri bu soruya kaçamak yanıtlar veriyorlar. Düzelecek, tadilat var. . . Turizm ile yaşamını sürdüren Side halkı belediyeyi ya da sebep olan otel sahibini suçlamayı etik bulmuyor. Kimi kime şikayet edecekler? Turiste şikayet etseler sonuç ne olacak? Koca bir "0". . . Turizmin neredeyse ölmek olduğu Türkiye'de turizime bir baltayı da Side halkı koymak istemiyor. Ama yapılacak bir şey yok. . . Bu manzaralara bakıp iç çekmekten başka. . .

Ne gariptir benim memleketim insanı. . .

Hükümet ve belediyeler ne istiyor?

Sit alanı diye duvarlarına bir çivi bile çakamayan, elen müşterisi denizine rahat girsin diye deniz kenarına 3 veya 4 basamaklı merdiven yaptığında 2 yıl hapis istemi ile cezalandırılan esnaf ve mülk sahibi, arazisini belediyeye ya da hazineye mi satmalı?

Hükümet ve belediyeler bunu mu istiyor? Arsalar vekillere, başkanlara mı satılmalı? Nasıl olsa onlar bir çivi bile çakmama hakkı varken, katlarca oteller inşaa edebilir değil mi?

Sözüm meclisten dışarı. Yetkililere sesleniyorum. Side üzelleşmeli, yıkılan yerler en yakın zamanda yeşillendirilmeli ve sit alanı diyerek ölüme terk edilmemeli. . .

Saygılarımla. . . ..

 
Toplam blog
: 60
: 506
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Yazmak, gerçekleri belgeleri ile dile getirmek, yorumlarımı sizlerle paylaşmak için buradayım. Antal..