Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '12

 
Kategori
Sinema
 

Sihirli Dağ

Sihirli Dağ
 

Sihirli Dağ, Race to witch mountain


Film   : Sihirli Dağ

Tür     : Bilim Kurgu

Puan : 10 Üzerinden 10

IMDB puanının 7 olmasına bakmayın. O ortalama puan benim gibi 10 verenler olduğu gibi bilim kurgu sevmeyenlerin düşük puanları da var işin içinde. Size filmle ilgili söyleyeceğim şey şu: Yıl olmuş 2012 (film çekildiğinde 2009 idi) haaaaaala uzaylı filmi pazarlanabilir mi yaaa?

Senaryoda yaratıcılık mümkün mü bu konuda ? diye soruyorsanız (ki ben soruyordum) bu filmin kadrosu cevap olarak koro halinde 'evet' diyor.

Dwayne Johnson faktörünün işin içinde olması her zaman olduğu gibi başlı başına bir filmi izlemek için yeterli olsa da insan kuşku duyuyor. Çok bayat bir konu çünkü uzaylı mavzuları ama konuya gerçekçilik ve sıkı bir mantık örüntüsü eklenince filme hemencecik kaptırıveriyorsunuz kendinizi.

Bu alemde bir kaç adamı her daim tek geçerim. Birinci sırada Nicolas Cage vardır. Henüz kötü filmine şahit olmadım. İkinci sırada Bruce Willis var(dı). Ta ki 2011 yapımı iki tane akıl almaz derecede kötü filme imza atana dek.

Meraklılarının takip ettiği yorumlarda da görülebilir ki Bruce dayı ömrünün son demlerini kötü filmlerde saçma rolleri kaparak son paralarını kazanmaya adamış görünüyor. Bu bir efsanenin bittiğinin alametidir.

Oysa üçüncü sıradaki Jason Statham ve dördüncü sıradaki Dwayne Johnson yakın gelecekte Bruce Willis efsanesinin tahtına kurulacak gibi. Zamanının Stallone'si de Arnold'u da emekli olurken bu efsanelerin pek ölmeye niyeti yok anlaşılan.

Kısacası 'Dwayne Johnson'sa koy sepete' kontenjanından izleyebileceğiniz bu güzel filmi vakit kaybetmeden patlamış cipslerinizi alarak izlemenizi öneriyorum. Güzel vakit geçirtme, mantıklılık ve sürükleyicilik kategorilerinde ciddi bir hatası gözünüze batmayan bu film, tam sinema keyfi adına çekilmiş cillop gibi bir film, kaçırmayın derim.

 

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..