Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Sıla bebek

Sağlık Bakanlığı, kaynar su dökülmesi sonucu yanan Sıla Temur isimli bebeğin tedaviye kabul edilmemesi olayıyla gündeme gelen Özel Halkalı Sağlık Hizmetleri İstanbul Hospital Hastanesi’nin hasta kabul bölümünün 3 gün, Özel TEM Hastanesi’nin hasta kabul bölümünün 5 gün süreyle kapatıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Kocaeli’nde kaynar su dökülmesi sonucu vücudu yanan bebek Rabia Karagöz’ün götürüldüğü 6 hastaneye kabul edilmemesi sonucunda mağdur edildiği konusunda bakanlıkça başlatılan soruşturmanın da devam ettiği belirtildi. Açıklamada ilk müdahale yapıldıktan sonra hastanın yoğun bakım yatağı bulunan bir hastaneye sevkinde gerekli koordinasyonu yapmayarak olumsuzlukların yaşanmasına neden olan Gebze (Darıca) Devlet Hastanesi nöbetçi uzman hekiminin görevinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Kaynak : (Ankara Milliyet)

<ı>2 Hastaneye ‘ Sıla bebek ‘ cezası verildi

Özel TEM Hastanesi'nin hasta kabul bölümünün 5 gün süreyle kapatılması hastaneye mi ceza hastalara mı ceza olduğuna karar veremedim!

Bu cezayı yeterli bulmuyorum. İnsan sağlığının bu derece hiçe sayıldığı sağlık kurumlarında cezaların çok daha ciddi olması gerekir ki yaptığı işten bihaber olan yetkililer kendilerine gelirler de insan onuruna yakışır şekilde yaşarız.

Uzman hekimin görevinden uzaklaştırılması cezası da yeterli değil. Uzman hekim başka bir hastanede yine hastaların sağlığını tehlikeye atabilir.

İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Nasıl bir mantık nasıl bir vicdandır ki minicik bir çocuk yanıklarıyla birlikte kendi kaderine terk edilebiliyor!

Ya o anne babanın halini düşünebiliyor musunuz?

Aynı olay sizin başınıza gelse ne yapardınız?

Umarım ve dilerim gelmez...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..