Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Silah tüccarları neden İzmir Fuarı'nı seçti?

Silah tüccarları neden İzmir Fuarı'nı seçti?
 

Bireysel silahlanmaya karşıyız...


 

 

17 Şubat 1923’te hizmete açılan İzmir Enternasyonal Fuarı (İzmir Fuarı veya özellikle İzmir içinde, kısaca Fuar da denilir.) 20 Ağustos- 20 Eylül tarihleri arasında; daha sonra 26 Ağustos- 9 Eylül, günümüzde de 31 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasına sıkıştırılmıştır.

Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımın İzmir Fuarı’nda”, Lozan Kapısı önünde yapılan coşkulu açılış törenine katılmak her yıl İzmirli olmanın ‘güven tazelenmesidir.’

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş.(İZFAŞ)tarafından organize edilen 81. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda “silah üreticilerinin” standındaki ‘silahlar’ özellikle de 6-16  yaş grubunda çocukların  yoğun ilgisini çekmiş, aşırı kalabalık oluşmuştur. 

İlk duyduğum an, ‘Dünya Silahsızlanma Yılında,’ ‘aydınlık yüzlü,’ ‘parlak zekalı’ ve ‘açık yürekli,’ ‘ilerici,’ ‘demokrat’ ve ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne bağlı ‘İzmirlilerin’ ’silah tüccarlarına’ nasıl izin verdiğine inanamıyor, anlam veremiyorum!..

Hele küçük Umut CEYLAN’ın çocuk parkında maganda kurşunuyla yaşamını kaybetmesinin üzerinden daha bir hafta geçmeden evlerine sadece bin beş yüz metre uzaklıkta İzmir Fuarı’nda ‘satış standı’ açan ‘silah tüccarları’ sanki ‘İzmirli’ ile alay ediyordu.

Tarihinin her döneminde ‘İzmirli’ için öncelikler sıralamasında ‘avrat,’ ‘at’ ‘silah’ gelmesine karşın, ‘Uygarlık Dönemi’nde ‘silahı’ en tez bırakan ‘Anadolu Kenti’ olmuştur.

Globalleşmiş dünyamızda ‘İzmirli’ için ‘avrat,’ !at’ ve ‘silah’ ın yerini ‘Bilgi Çağı’nın ‘olmazsa olmazları’ ‘GSM telefonu,’ ‘notebook/tablet bilgisayarı’ ve ‘otomobili’ almaktadır.

Buna rağmen İzmir Fuarı’nda teşhir edilen silahları, çocukların aileleriyle birlikte incelemesini oldukça yadırgadım ve endişelendim.  

Bir haftadır Umut CEYLAN’ın maganda kurşunuyla yaşamını kaybetmesini konuşan, minik yavrunun derin acısıyla sarsılan İzmir’de, ‘bireysel silahlanmaya karşı’ kampanyalara rağmen, çocukların ‘silah standına’ olan ‘rekor düzeyde’ ilgisi karşısında donduk kaldık,  düşünmeye başladık.

Bu durumda duyarlı anne-babalar çocuklarını uyardılar ve onları ‘silah teşhir’ alanından uzaklaştırdılar.

Bu arada Eylül ayının ilk üç gününde ‘Görsel ve Yazılı Medya’ ve özellikle ‘Sosyal Medya’ kanalıyla ‘İZFAŞ’ üzerine yapılan yoğun ‘kamuoyu baskısı’ ile başarıya ulaşılmıştır.

03 Eylül 2012 Pazartesi Saat: 18:22’de ‘İZFAŞ’ tarafından yapılan yazılı açıklamada,İZMR Enternasyonel Fuarı’nda yer alan ‘silah teşhirlerinin’ kaldırıldığı bildirildi.

Açıklamada; Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan acı olay nedeniyle, kamuoyunda oluşan duyarlılık dikkate alınarak, uzun yıllardır Fuarımıza katılan iki firmanın da anlayış göstermesiyle bugünden itibaren standlar kaldırılmıştır.’ denildi.

‘BİREYSEL SİLAHLANMA’ KONSEPTİ YAŞAMA GEÇİRİLSİN Kİ;  YAVRULARIMIZI YİTİRMEYELİM ARTIK!...       

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..