Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Şile'de neler oluyor?

Şile'de neler oluyor?
 

http://www.erdalerdogdu.com/wp-content/uploads/2008/06/sile1.jpg


Şile, İstanbul'da yaşayan hemen herkesin bildiği, bir şekilde yolunun düştüğü şirin bir ilçedir. Bırakın İstanbul'da yaşayanları, hem Türkiye'de hem de yurtdışında da bilinen bir yerdir. En meşhur olduğu şeylerin başında adıyla özdeşleşmiş Şile Bezi, tertemiz altın sarısı kumsalları, bazen hırçınlaşsa da içilecek su berraklığında deniziyle özellikle de yaz aylarında tadına doyum olmayan bir tatil beldesidir.

Son zamanlarda Isparta'da yaşanan plajda alkollü içeceklerin yasaklanması nihayet Şile'ye de ulaştı. Ne kadar gurur duysak azdır. Belediye Başkanının hangi partiye mensup olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Kaldı ki iki yıl önce yapılan Şile Blog Toplantısına katılarak son derece aydın ve çağdaş bir görünüm sergileyen Başkanın bu tavır değişikliğini anlamak son derece güç. Ruhsat bahanesinin arkasına saklanmaya hiç gerek yok. Daha 10 gün öncesine kadar ruhsat almak sorun değildi de tam sezonun başlamasına yakın mı ruhsat problem oldu?

Aslında asıl problem görünüşte çağdaş ve aydın görünüm çizen insanların, uygulamalarında aynı çağdaşlığı gösterememeleri. Kimsa bana içki ve çağdaşlık aynı kefeye konamaz demesin, çünkü asıl mesele kişilerin temel özgürlüklerini ellerinden almak, bu tip yasaklara insanları alıştırmak sonra da zamanı gelince asıl kafalarda olanları uygulamayı kolaylaştırmaktır.
 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..