Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
Tekstil / Giyim
 

Şımart Tekstil ve Şahin kardeşler...

Şımart Tekstil ve Şahin kardeşler...
 

 

 

 

Mücadele eden yenilgiye uğrayabilir,

Mücadele etmeyen zaten yenilmiştir.”

Bertolt Brecht

 “ İnsanlar giyimleri ile karşılanır,

 Düşünce ve davranışlarıyla uğurlanır.” 

xxx

 

 

               Şmart Tekstil - Mızıkçı Kids Clup; Hüseyin Şahin ile kardeşleri Mustafa, Hasan ve Mehmet Şahin’in üretim yaptıkları tekstil şirketlerinin ilginç ve ilgi çekici adıdır. Elbirliği, gönül birliği ve kardeşliğin birleşerek tekstil piyasasında adlarını olumlu şekilde duyurmaktadırlar.

               Şımart-mızıkçı; marka olarak tekstil giyim üretimi yapıyor. 2002 yılında Mustafa Şahin tarafından aile şirketi olarak kurulan bir firmadır. Genelde bayan ve çocuk eşofman üretimiyle toptan satışını gerçekleştirmektedir. Günümüz modasını yakından takip ederek modellerini tasarlamaktadır. Bahçelievler semtinde yer alan 7 katlı 3000 m2'lik fabrikasının bütünleşmiş sisteminde üretim yapmaktadır.

               Yurt içinde ve yurt dışında yer alan müşterilerine geniş ürün yelpazesi ile hitap etmektedir. Mevcut markasını dünya pazarına taşıma hedefinde ilerleyerek müşteri ağını genişletmeyi esas almaktadırlar. Satışları Zeytinburnu merkez binasındaki showroom'unda gerçekleşmektedir. Kalite anlayışından ödün vermeyerek, müşteri memnuniyetinin bilincinde davranışla markalarını güven içinde gelecek yıllara taşıma hedefiyle bu sektörde yol almaktadırlar.

               Smart’ın İstanbul-Bahçelievler Kocasinan Mahallesinde 100 kişinin canla başla çalıştıkları fabrika ve Zeytinburnu Sadık Ahmet Caddesinde satış mağazaları ile yerli ve yabancı müşterilere kaliteli eşofman ağırlıklı tekstil ürünleri üreterek sunmaktadırlar. Ayrıca 1000 çalışanıyla Kastamonu Kuzeykent fabrikalarında üretim yapmaktadırlar.

               Hüseyin Şahin, öğrencimdir. Nereden mi? Mersin Gazi Lisesi’nden… “Dünya küçüktür” derler. Oldukça doğrudur. Almanya’dan tekstil ürünlere almak amaçlı İstanbul’a gelen yakınlarımla yolumuz Zeytinburnu’ndaki mağazalarına düştü. Orada Mustafa Şahin ve kardeşleri gereken ilgiyi gösterdiler. Araçlarıyla bizi Bahçelievler’deki Şmart Tekstil Fabrikası’na götürdüler. Orada yıllar sonra da olsa Hüseyin Şahin ile karşılaştık. Okul ve Mersin günlerinden söz ettik ayrıntılı olarak ve coşkuyla! Sonraları toptancılığa yöneldiler.

               Hüseyin Şahin, dünden bugüne yaşam öyküsünü aktardı: 1968 Sivas Gürün doğumlu. İlkokulu Sivas’ta okudu. Ailecek Mersin’e göç ettiler. Ortaokulu ve liseyi Mersin’de okudu. Okul yıllarında tekstil ve ticaret sevdası ağır bastı.  El arabasına yüklediği giysilerle sokaklarda gezerek satış yapmaya başladı.

               Askerlik sonrası ailecek  “taşı, toprağı altın” olarak nitelendirilen İstanbul’a göç ettiler. İstanbul’da semt pazarlarında bir süre satış yaptılar. Sonra üretim yaptıkları işletmelerini kurdular. Yoğun olarak üretimi sürdürmektedirler.

               Yakınlarım olan CumaBayram ve Bayramın'ın cana yakın oğulları Mert ile Kemal Durucan; Almanya’dan gelerek Şımart Tekstil’den tekstil ürünleri aldılar ve Almanya’da SMILODOX markasıyla internet üzerinden  satışa sundular, sunmaktadırlar.

              Ziyaretlerimde  Hüseyin Bey, yerli ve yabancı müşterileriyle görüşmesine kısa süre ara verip yanımıza gelir. İçten ve güler yüzlü yaklaşımıyla bizi karşılar

               Zeminden zirveye başarılı adımlarla  ilerlerken olumlu ve yönlendirici önerilerim dikkate alındı ve alınmakta, kanısındayım. Esenlikler diliyorum.

*

               Hüseyin Bey, yeri geldiğinde Kastamonu’daki Şmart Tekstil’den söz etti. Bu yaz, Ilgaz Oteli'ndeki hafta tatilimizi geçirmek amaçlı yolumuz Kastamonu’ya düştü.. Hüseyin Bey’in yönlendirmesiyle 16 Temmuz 2014 tarihinde ağabeyi Mehmet Şahin’i ziyaret ettim. İçten karşıladı! 

               Kendisiyle sohbetimiz oldu. Dikim atölyesini gezdik. Burada 240 işçi mevcut, 50 kişinin Cezaevi’nde iş yaptığını, 710 kişinin de fason iş ürettikleri  bilgisini aldım. Toplam 1000 civarında çalışanla Şahin kardeşlerin Şmart Tekstil İşletmeleri,  kaliteli eşofman üretimi yapmakla ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

               Ayrıca, sanata ve kültüre yakın olan Mehmet Bey’in özgün ve anlamlı sözlerden oluşan bir pano düzenlemesi yapması da sanat adına sevindiricidir!

               Aşağıda slâytta göründüğü gibi, kimi görüntüleri de alarak vedalaşıp oradan ayrıldım. Ayrıldım derken beni araçla gideceğim yere gönderme inceliğini de gösterdiler. Kendilerine teşekkür eder, başarılar dilerim.

                                                                                       ***

                                                          Bu konuda Baybars Altuntaş’a kulak verelim:

 

          " Önce süper bir İş fikri oluşturun!

 

             Unutmayalım ki, futbol sahasının etrafındaki dikdörtgen çizginin kalınlığı 10 cm’dir. Adımınızı 10 cm ileriye attığınızda sahada top koşturan 11 futbolcudan biri olursunuz. Adımınızı 10 cm geriye çektiğinizde ise maçı izleyen 50.000 seyirciden biri haline gelirsiniz.

              İş fikrinizin oluşması sizin ‘girişimci’ olduğunuzu göstermez. İş fikrinizin oluşması sizin henüz ‘girişkenlik’ aşamasında olduğunuzu gösterir. Ne zaman ki ticaret odasının yolunu tutarsınız ve şirketinizi kurup bu iş fikrinizi uygulamaya geçirirsiniz, işte o zaman girişimcilik dünyasına adımınızı atmış olursunuz.

Girişimcilik mi? Girişkenlik mi?

              Ülkemizde girişimcilik ve girişkenlik kavramları birbirine karıştığı için öncelikle bu kavramların ne olduğunu ve ne olmadığını anlamamız gerekiyor. Herhangi bir konuda eksikliği görmeniz  burnunuzun kokuyu aldığını gösteriyor. Burnunuz sadece kokuyu alıyorsa ve bu konuda sadece başkalarının bir şeyler yapmasını bekliyorsanız, siz bir ‘girişken’siniz.  Ancak girişkenlik tek başına sizi sonuca ulaştırmayacaktır. Eğer girişimcilik adımını atamaz iseniz, ömür boyu çok güzel iş fikirleri üreten ve diğer girişimcilerin topu nasıl koşturduklarını saha kenarından izleyen bir ‘girişken’ olarak kalabilirsiniz.

             Unutmayalım ki, futbol sahasının etrafındaki dikdörtgen çizginin kalınlığı 10 cm’dir. Adımınızı 10 cm ileriye attığınızda sahada top koşturan 11 futbolcudan biri olursunuz. Adımınızı 10 cm geriye çektiğinizde ise maçı izleyen 50.000 seyirciden biri haline gelirsiniz.

              İşte ‘girişken’ ile ‘girişimci’ arasındaki fark; ‘seyirci’ yle ‘futbolcu’ arasındaki fark gibidir. Arasında sadece 10 cm’lik bir çizgi vardır.

*

Şımart Tekstil videosunu izleyebilirsiniz:  

http://www.youtube.com/watch?v=6p0GP-Zhbdw

İşletmelere gerekli olan güzel bir yazıyı okumak için tıklayınız:

http://www.astroset.com/bireysel_gelisim/gun/garcia.htm

 

*

muhsindurucan@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..