Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '12

 
Kategori
Eğitim
 

Sınav stresi

Sınav stresi
 

sınav kaygısı


    Sınav  kaygısının bir çok nedeni vardır.Bu nedenler birleştiğinde aşırı heyecan,sınavda terleme,mide bulantısı,bildiklerini unutma gibi belirtiler oluşmaktadır.Sınav heyecanında genetik durumda etkilemektedir.Kişinin güvensiz kişilik yapısı etkilemektedir.Ailenin çocuğunu aşırı eleştirmesi, kendi yaptıkları özverileri devamlı tekrar etmesi kişide heyecanlanmada artış,kaygı,ellerde terleme gibi durumun oluşmasını sağlayacaktır.

      Sınav kaygısı ne yüksek ,ne de altaç dozda olmamalıdır.Öğrencinin kendi denge ve kontrolünü sağlayacak oranda olmalıdır.Sınava girecek öğrenciye devamlı eleştiri yapılmamalıdır.Öğrenci başka öğrencilerinin başarıları ile kıyaslanmamalıdır.

      Öğrencinin kendine olan güveninde zedelenme oluşturulmamalıdır.Sınav kaygısı bir davranış olarak öğrenilir.Yani kaygısı çok olan toplumda öğrenci kaygılı davranır ve bu kaygı bir virüs gibi kısa sürede yayılır.Sınav stresi çok olan bireyler başkalarının eleştirilerine çok duyarlı davranırlar.Sürekli öz eleştiride bulunurlar.

       Ailenin sınava hazırlık döneminde aşırı özveride bulunması ve bunu sıkça dile getirmesi çocuğu daha çok strese bırakmaktadır

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..