Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
Edebiyat
 

Sincan İstasyonu ve Fidayda

Sincan İstasyonu ve Fidayda
 

"RESİM:ALINTI"


Ankara’lı bir edebiyat dergisi Sincan İstasyonu… Her ay okuyucularıyla buluşmak için can atıyor. Sayın Abdülkadir BUDAK Yönetiminde hazırlanıyor. Neler neler yok ki Sincan İstasyonu’nda ve onun sevimli eki Fidayda’da…

Edindiğim bilgilere göre edebiyat dergileri arasında ilçe ismine göre çıkartılan yayın sayısı çok azmış. İşte bu anlamda Sincan İstasyonu, Ankara'nın ilçe adı taşıyan ilk edebiyat dergisi olma özelliğini taşımakta…

Şiirler, öyküler, denemeler, ilginç anektdotlarla harmanlanmış bir dergi Sincan İstasyonu. Öyle bir çeşni ki içine katılan sayfalar arasında dolaşırken inanılmaz bir keyif sarıyor bedeninizi. Satır aralarında yok olduğunuz hissine kapılıyorsunuz. Yeni ufuklar, farklı dünyalar açıyor her bir yazı kendi penceresinden. Size sadece o pencereden bakmak kalıyor. Bu dergiyle paylaştığınız zaman dilimi keyfinize keyif katıyor. Okudukça yeşeriyor, bir okuyucu olmanın hazzını yaşıyorsunuz.

Usta yazarların yanı sıra genç kalemlerinde şiirlerine, yazılarına yer veriliyor Sincan İstasyonu’nda. Yazılardaki pencereler gibi derginin kapıları da herkese açık. Yeterki kaliteli, nitelikli ve edebi değerlere uygun olsun yazılar, öyküler, şiirler…

Sincan İstasyonu’nun güzel eki Fidayda’nın bu ayki sayısında benim de bir yazım yayımlanmaya layık görüldü ve tahmin ettiğiniz gibi bu beni çok mutlu etti. Evet, dostlarım “Ne Dersiniz Ankara ile Flört Etmeye” başlıklı yazımla ben de Fidayda’danın Mart ayı sayısındayım. Takip ettiğim bir dergide yazımla var olmak tarifi imkânsız bir duygu. Hele hele basıma hazırlanan yazıların itina ile seçildiğini bilmek… İşte bu noktada yazımın istenilen değerlere sahip olduğu sevinci beni bir kat daha mutlandırdı.

Abdülkadir BUDAK Yönetimindeki Sincan İstasyonu Aylık Edebiyat Dergisi ve eki FİDAYDA’ya aşağıdaki satış noktalarından ulaşabilirsiniz.

SATIŞ NOKTALARI

ANKARA: Dost, İmge, Bilim ve Sanat, İlhan İlhan, Turhan, Arkadaş, Akçağ, Dipnot, Diyanet Vakfı Kitabevi, Birleşik Kitap * Ada (Optimum) * Yaren Büfe (Elvankent) *Işıklar (Eryaman 3.Etap) * Popüler (Dolphin, Eryamanevleri) * Sanat Kırtasiye, Kardelen Kırtasiye (Sincan).

İSTANBUL: Mephisto, Pandora, Simurg, Semerkant, Robinson Crouse, Ritüel Kafe (Beyoğlu) * Seyhan, Nâzım Kültür Mrk., Atika, Genç Mephisto (Kadıköy) * Nemesis (Maltepe) Kabalcı (Beşiktaş), Beyaz Adam (Bakırköy).

İZMİR: Kabile, Patasana, Yakın.

BURSA: Kitabevi, Ezgi.

ADANA: Kitapsan. MERSİN: Kitapsan

KAYSERİ: Bilge. DENİZLİ: Yaprak, Engin.

GAZİANTEP: Zemge Yayınları.

ESKİŞEHİR: Karpa Kitabevi

DİYARBAKIR : Diclem Sahaf

ANTAKYA İZMİT AYVALIK.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

www.sincanistasyonu.com
sincanistasyonu@mynet.com

akabudak@gmail.com

ADRES:

Atatürk Cad. İrem İşhanı 2/18
Sincan /ANKARA

TEL: (0312) 283 82 66

YAZIŞMA ADRESİP.K.6 Sincan/ANKARA

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..