Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '18

 
Kategori
Güncel
 

Sırada Daha Kötü Günler Var

Sırada Daha Kötü Günler Var
 

Yoktan var olan ülkemiz vardan yok oluyor gözlerimizin önünde. Yerli olan ne varsa yavaş yavaş yok oluyor. Aslında böyle böyle kimliğini de kaybediyor.
 
İşte büyük şirketlerin geldiği nokta. Büyük firmaların iflas etmesi demek bünyesinde çalışan binlerce kişinin işsiz kalması demek. İşsizi yükselen ülkelerde ise her türlü suç oranının artması demek. Daha da ötesi kaos demek. 
 
Yılların köklü firması ve kayda değer bir istihdamı olan Hotiç perakende satıştaydı, imalat ta yapıyordu, ayakkabı sektörünün de yüz akıydı. Hotiç Türk malı, Türk malzeme ve işçiliğidir. Destek verilse 80 yıllık çınara çok mu olur? Bir sürü çalışanı işsiz kalacak. Aynı değerleri emek ve iyi niyetle yaratabilmemiz kimbilir ne kadar zaman alacak. Hotiç ve diğer gerçek milli markalarımız batarsa zincirin halkalarından biri mutlaka bizler olacağız. 
 
Bir çok firma konkordato ilan etmek için sırada. Kötü günler geride kaldı şimdi sırada daha kötü günler var. (Konkordato uygulaması iflas erteleme yerine getirilmişti.)
 
Bunlar nispeten büyükler onun içinde duyuluyor, kapatan, fabrikasını yakıp sigortayı son çare gören, özellikle de kobilerde büyük iflaslar ve kepenk indirenler var, binlerce işsiz ortalığa dökülecek.
 
Bu betonlaşmış AVM ticaretinin sonu. Öyle bir noktaya gelir ki anlayamadan onlarca şirket dağılır gider. Bu bir başlangıç, yüzlerce mağazası olan şirketlerin döküldüğünü göreceğiz ve maalesef işsizlik diz boyu olacak ama illa ki bu düzen düzelecek. Orman yangını başta kötüdür çok can alır, yüzyıllık ağaçları yakar ama arkasında da verimli topraklar bırakır.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..