Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '08

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Sıradışı

Sıradışı
 

" Sınırlarda yaşamıyorsan çok yer kaplıyorsun demektir "

Bu sözü yoktan var edilen sıradışı arabaların üretildiği bir programda bir kadından duydum. Kadın hemşireymiş ve 15 yıllık senelik iznini arabalara adayarak kullanıyor. Üstelik bundan büyük keyif alarak, yağ pas içinde o atölyede çalışıyor.

Bu yaptığı şeyin kendi mesleğiyle hiç alakası olmadığını, bunu neden yaptığını soruyorlar. O da bu sözü söyledi. Ona da bu sözü bir arkadaşı söylemiş. ‘ Sınırlarda yaşamıyorsan çok yer kaplıyorsun demektir ‘

Kulağa ilk geldiğinde saçma gibi geliyor ama düşününce hiç de saçma değil. Herkesin sınırlarını aşması gerekir. Tabi bunun için kendi çıtalarını belirlemesi gerekir.

Şahsen ben gidip yağ pas içinde çalışmam. Arabalar hiç ilgimi çekmez. Evdeki program fanatikleri yüzünden izlemek zorunda kalıyorum, iyi de oluyor. Bazen böyle ilginç şeyler yakalıyorum işte.

Sınırları aşmak çılgınlık mıdır? Evet sanırım öyledir.

Kış mevsiminde denize girmek, dağa tırmanmak, sürat yapmak, dağda kırda bayırda doğayla iç içe yaşamaya çalışmak, kendini tepelerden aşağı atmak, motosiklet çılgınlıkları vs.

Bunları seyrederken, ‘ neden yapıyosun? ‘ diye sorasım geliyor. İnsan kendi hayatını bilerek ve isteyerek neden tehlikeye atar ki?

Yengeç avcılarını izliyorum arada. Adamlar baba-oğul olmak üzere aylarca denizlerde kalıyorlar. Neymiş? Yengeç avlıyorlarmış da oradan çok iyi kazanıyorlarmış, altı ay çalışmalarına gerek kalmıyormuş...Bu mantığa aklım ermiyor.

Çalışarak para kazanmak tabii ki saygı duyulacak bir durum ama kendi hayatını bilerek tehlikeye atmak ne derece doğru? Bu tartışılır işte...

Yine para için acayip yarışmalara katılıyorlar. Sınırları zorlayan türden yarışmalar. Kafalarını en uzun süre süt dolu bir kavanozun içinde tutmak gibi.

Vahşi doğada sağ kalmaya çalışmak gibi

Bana bu yazıyı yazmamda ilham veren, konumuzun başındaki kadına saygı duydum. Sınırlarını gerçekten zorluyor ama bunu para için yapmıyor. Sadece çok sevdiği için yapıyor. Hayatını tehlikeye atmadan.

Buradan çıkardığım sonuç; sınırları aşmak çılgınlık yapmak demek değilmiş. Yapmayı çok istediğin şeylerde sınırları zorlamakmış. 15 yıllık senelik iznini atölyede kullanmak gibi.

İyi Pazarlar

:) Hoş kalın.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..