Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (15)

Alo orda mısın (15)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--14-/Blog/?BlogNo=112115

 

Murat ellerinde çiçeklerle Nazan’ın karşısındaydı. “Bunlar sana” dedi. Nazan papatyalarını aldı gülümsedi. Aşkı ona en sevdiği çiçekleri almıştı.

Nazan bu arada misafirleri içeri davet etti. Anne ve babası kapıda misafirleri karşıladı. Hep birlikte salona geçildi. Nazan’ da papatyalarını suya koymak için vazoyu alıp mutfağa gitti.

“Nasılsınız?” faslından sonra Nazan’ın babası söze başladı

“Size de emri vaki yapmış gibi olduk kusura bakmayın ama konuşmamız gerekiyordu. Son olanlardan haberiniz var mı?”

Murat’ın ailesi olanlardan habersizdi. Babası, “haberimiz yok” derken Murat’a baktı. Murat, “bilmeniz gereken birşey oldu” diyerek sözü Nazan’ın babasına bıraktı. Nazan’ın babası, “Nazan’ı annesi doktora götürdü, yapılan testlerde Nazan’ın hamile olmadığı anlaşıldı” dedi.

Murat’ın annesi, “bu nasıl olur, hani hamileydi?” diye olayı anlamaya çalışırken devreye Nazan’ın annesi girerek, “doktor, Nazan’ın yaptığı testin % 100 güvenli olmadığını, tıpkı bu olaydaki gibi yanıltabileceğini söyledi” dedi.

Murat’ın ailesi çok şaşırmıştı, bunu hiç beklemiyorlardı. Annesi, “eee ne olcak şimdi” diye sesli düşünürken Murat’ın babası söze karıştı, “evet şimdi ortalık gerçekten karıştı” dedi. Nazan’ın babasına dönerek, “sizin konuyla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim” dedi.

Nazan'ın babası, “bu durumda nişanı bozup düğünü ertelemeliyiz. Nazan liseyi bitirip üniversite tahsilini yapar. Daha sonra hâlâ birbirlerini isterlerse evlenirler” diye düşüncesini dile getirdi.

Murat ne diyeceğini bilememişti. Babası da, “aslında doğru düşünmüşsünüz, bence de en uygunu bu olur” diyerek karısının da fikrini almak istedi. “Sen ne diyorsun hanım?” diye sorunca karısı, “hiçbir şey düşünemez oldum, sen neye karar verirsen bence de uygundur” dedi. İçin için de seviniyordu bu evliliğin ertelenmesine...

Nazan salona girdiğinde herkes sustu. Nazan Murat’ın yanına oturdu ve “neler oluyor?” diye sordu. Murat, “nişanı bozup evliliğimizi ertelememizi istiyorlar” dedi. Ve büyüklere dönerek, “biz Nazan’la bebek olmasa da evlenmeye karar verdik ama bunun için onayınız gerekiyor” diyerek ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Nazan, “evet biz birbirimizi seviyoruz, lütfen evliliğimizi engellemeyin” diye sızlandı.

Annesi Nazan’a dönerek, “buna siz ikiniz karar veremezsiniz. Buna biz karar vereceğiz siz de uyacaksınız. Kızım önce tahsilin, evlilik daha sonra. Hem zaten biz evlenmeyin demiyoruz. Önce tahsilini bitir mesleğini eline al, ondan sonra yine evlenirsiniz. Tabii birbirinizin sevgisinden emin değilseniz o başka!” dedi.

Murat’ın babası da tıpkı Nazan’ın annesi gibi düşünüyordu. “Bizim amacımız sizi ayırmak değil, ama bu durumda evlenmeniz hiç uygun değil. Her iki aile de böyle düşündüğüne göre bu evlilik şimdilik rafa kaldırıldı. Sizler de bizi üzmeyin ve kimse daha fazla üzülmesin artık” dedi.

Murat Nazan’ın elini tuttu ve kısık bir ses tonuyla, “ seni seviyorum aşkım” dedi...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..