Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '06

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Şirket sahibi vekillerinden ve kıyak emeklilerden de alınacak mı?

Evet ülkemizi ve de Ulusumuzu idare etmeye talip olan AKP'nin, ŞU GARİBAN EMEKLİYE yaptıklarına bir bakın hele. Ehh yani bravo.

Ülkenin ekonomisini, 4-500 YTL aylık verdiğiniz, geçinemediklerinden dolayı da, 60 yaşın üzerinde çalışmak zorunda bıraktığınız bu insanların maaşlarından yapacağınız %35'lik kesintilerle mi düzelteceksiniz?

İnanın sevgili okurlar, bu AKP'de bana göre, vicdani duygular da kalmamış, ekonomimizde kalmamış.

Sayın Maliye Bakanı ve Gelirler İdaresi Genel Müdürü ve diğer yetkililer, Ekonominin sorununu düzelteceğiz diye, Devlete yıllarının en güzel dönemlerini iyi ya da kötü, bir şekilde vermiş ve 55-60 yaşın üzerinde, aldıkları emekli maaşı yetmediğinden dolayı da, çalışmak durumunda bırakılmış, BU İNSANLARIN CEBİNDEN, ELLERİNİ ÇEKMELİLER....

Hayatta durabilmek adına, adeta ölene kadar çalışmak durumunda bırakılan emekli kesimine, (burada ayda 6-7000 YTL alanları kastetmiyorum tabii ki) ne veriyorsunuz da, neyi almaya kalkıyorsunuz?

Bu yaptığınız kul hakkıdır. Bunun hesabını bu dünyada da, öbür dünyadada verirsiniz.

Niye, HORTUMLANAN VE MİLYARLARLA İFADE EDİLEN PARALARI,

Niye, 100 TANE VERGİ YÜZSÜZÜNÜN 9 KATRİLYONU AŞAN ÖDEMEDİKLERİ PARALARI,

Niye, TRAFİK CEZALARININ TAMAMINI,

Niye, EPDK'nın PETROL ŞİRKETLERİNE KESTİĞİ CEZALARI,

tahsil etmiyor, ya da edemiyorsunuz?

Yani, gücünüz ŞU GARİBAN EMEKLİYE Mİ YETİYOR?

Ekonomimiz, bu denli çıkmaza girecek idi ise, BİR SİYASİ PARTİ LİDERİMİZİN BELİRLEDİĞİ ÜZERE, İKTİDAR OLDUĞUNUZDA, 200 MİLYAR DOLAR OLARAK İFADE EDİLEN BORCUNU, NİYE YAPTIĞINIZ HARCAMALARLA 400 MİLYAR DOLARLARA ÇIKARTTINIZ?

Niye, BORÇLANDINIZ ????????

EVET, SADE BİR VATANDAŞ OLARAK SORUYOR VE AÇIKLANMASINI İSTİYORUM. NİYE?

Ekonomimiz bu denli sıkıntılı bir durumda ise, ŞİRKET SAHİBİ VEKİLLERİMİZİN YANI SIRA, 6-7000 YTL AYLIK ALAN KIYAK EMEKLİLERİMİZİN DE MAAŞLARINDAN, KESİNTİ YAPILMASINI NİYE YASALAŞTIRMIYORSUNUZ?

Amerika ve Avrupa Ülkelerine yaptığınız seyahatlerde oradaki emeklilerin yaşamlarına bir bakın.Adamlar, Devlet olarak yaşlı insanlarına nasıl bakıyorlar ve Sizler ne yapıyorsunuz? Sizler emeklinize neleri layık görüyorsunuz. Emeklilerinize, dul ve yetimlerinize verdiğiniz paraya bir bakın, sonrasında ise, bu insanların kazançlarına!!!! el atın.

Evet buradan AKP'ye seslenmek istiyorum.

Sizler, EMEKLİNİZE BU ŞEKİLDE YAKLAŞIRSANIZ, FIRTINAYA KAPILIP ALABORA OLAN BİR GEMİ GİBİ, BU KESİM, YAPILACAK OLAN SEÇİMLERDE, SIĞINACAK BAŞKA LİMANLARI KOLAYCA BULABİLECEKTİR.

ONUN İÇİN, BU YASANIN ÇIKMASINA KİMLER KATKI SAĞLAMIŞ İSE, 2007'YE GİRİLMEDEN DERHAL İPTALİ İÇİN GERİ ADIM ATMALI,

EMEKLİ MAAŞLARI ÜLKE GERÇEKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK ARTTIRILMALI,

VE DE EN ÖNEMLİSİ, EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDAKİ UÇURUM KAPATILMALIDIR.

KİMİ EMEKLİYE, 450-500 YTL AYLIKLA HAYATINI İDAME ET DENİRKEN, KİMİ KIYAK EMEKLİLERİN MAAŞLARI 6-7000 YTL OLAMAZ, OLMAMALI....

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..