Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '13

 
Kategori
Mizah
 

Şırnak'taki Boing uçak fabrikası satılmasın !.. :))

Şırnak'taki Boing uçak fabrikası satılmasın !..      :))
 

mesela dedik...:))


Çok şükür, lüks ve refah içinde yüzüyoruz..

İşi olmayan, boşta gezen yurttaş  kalmadı ülkede...

22 yıl önce, sağlık ve eğitim sorunlarını düzenleyip bugünleri bize bağışlayan atalarımıza şükranlarımızı sunarız..

Geçmişte büyük acılar, sıkıntılar yaşadık; ama bugünkü  vekillerimiz sayesinde, son 50 yıldır, ülkemiz gerek iktisadi ve gerekse teknolojik alandaki başarılarıyla, Dünya'nın,' ilk üç ülkesi ' arasına girdi.

Hani 5 yıl önce, iflas eden Airbus fabrikalarını satın alıp hepicüğünü söküp de Kars-Digor'da konuşlandırmıştık ya!.. Bakın, bu günlerde, Fransa bizden Airbus almak için kuyrukta!..

ABD, Şırnak'taki Boing fabrikamızın yıllık üretimini kıskanıyor. Umarım altın yumurtlayan bu fabrikamızı satmazlar... Şırnak caddeleri son model Cadillac ve Limouzin'den geçilmiyor...

Çiiğ küfte, nar ekşisi, isot biberi, leblebi paklavası, Halep, Antep Biber Kuruları yok satar oldu !..

Sivas'taki Matroit Füze Rampa Sanayi Sitemiz, moderin WC'leriyle de  çok göz dolduruyor.

Zamanında, ''-Peki biz, nereye mıçacaaağıızz haaa?.. Nereye mıçacaağıız?..''diyerek 'Kalkınma Ateşini yakan ' işçi M...Kalınbaarsak'ın heykeli, sanayi girişe konuşlandırılmış...

Güneydoğu ve Doğu illerimiz, Trakya'daki, tahıl-sebze  üretimini sollamış durumda..

Yetiştirdiğimiz mühendislerin ve işçilerin  sayısı artık yetersiz kalıyor.

Dışardan mühendis almak için MKPSS, yani 'Mühendis Kapma Seçme Sınavları' yapıyoruz...

Tüm eğitim kurumları özelleşmiş; yedi dil bilen bakanlar emekli edilip bu kurumlara yönetici olmuş..

Avrupa halkı, yiyecek patates bulamıyor... Açlıktan kırılıyorlar.. Guraba Avrupalı, eğer biz olmasaydık, birbirlerini yiyeceklerdi.

Bizim Ödemiş ve Silopi Pate'lerinin(Gompir ) tanesi 100 dollardan dışarı satılıyor.

Eskiden, yoksulluktan, bakımsızlıktan, ilgisizlikten birbirini kıran insanlar; artık ticari ortaklar (Kankalar ) olarak sırtsırta vermişler, trilyon dolarlık petrol kuyuları açıyorlar.

''Erzurum Dağları Kar İle Boran'' isimli kış turizmine yönelik otel projeleri müthiş başarılar elde etmiş; isviçre Alp'lerindeki binlerce oteller, birer birer iflas ediyorlar. (Topu dikiyorlar )

Çine giden baba muhalefet lideri,tüm heyetiyle birlikte, Çin Seddinin, Kuzeye bakan tarafını satın almışlar.'' Bu tarafını neden tercih ettiniz ?.'' diye soran gazetecilere her zamanki soğuk kanlılığıyla yanıt veren Sayın, Lider, şöyle konuşmuş :

-Kuzey Rüzgarları sağlıklıdır..Romatizma yapmaz !..

Boş zamanlarında,TeBMM'de, Matematik hesap hocası olarak ders veren Sayın Bahçelisaray,son kitabının adını : ''Dört hamlede nasıl iktidar olunur ?..'' koyunca, kitap 23. baskısında bile 4 milyon satmış.

....

Tamer Genç, boş zamanları nasıl değerlendireceği konusunda, sıkıntılıdır.Kendisine bu durumu sorduğumuzda şöyle konuşmuştu :''

''-Valla Mes'ud Kardeşim, vaziyet kel !..Eskiden mecliste tek başıma muhalefet yapardım.Yedi kere Yeşil Munceli milletvekili oldum...Böyle sıkılmamıştım...Şimdi Munceli madenleri dünya markası oldu...Dağda çocuk kalmadı;hepsi indi fabrikaların başında habire maden üretiyorlar.Meclise gelip iş isteyen yok !..halimi düşün..Sulanacak çiçek de kalmadı..Tüm çiçekler lâylon (naylon )''

''-Vaah !.. (Ağlamaklı )  Valla üzüldüm...Sizin için ne yapabilirim ?..''

''- Mes'udi Kardeşim (Adımı yanlış söylüyor )senden bir ricam var..Sizin bahçede killi toprak var mı ?..

''- Var !.. Ne olecek ?..''

''- Heeççç!!.. Boş zamanlarımda çanak-çömlek yapacağım da !..(Hüngür )

.......

Basın konseyi dağıtılmış, Milliyet Blog, kendi bloggerleri tarafından satın alınmış; ordular terhis edilmiş; iktidar ve muhalefet vekilleri, müstevilerin amaçlarına alet olmayıp ülkede kalkınma patlamasını gerçekleştirmişlerdi...

İşte bu ahval ve şerâit içinde dahi birinci vazifemiz : ülkemizin tüm yöreleriyle el ele vererek, yurdumuzdaki bu akıllı dayanışmayı ve yakalanan zenginliği ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Muhtaç olduğumuz  güç ve kudret, damarlarımızda dolaşan asiil dayanışma ruhunda mevcuttur.

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..