Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Şişmanlık, beyin fonksiyonlarını da etkiliyor!!

Ah bu şişmalık, sen nelere kadirsin….

Kalp, şeker, tansiyon…gibi hastalıklara yol açtığı yetmiyormuş gibi, şimdi bir de; beyin fonksiyonlarını etkilediği ortaya çıktı.

ABD'de Pittsburg Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmada, yıllar içinde deneklerin beyinlerindeki gri ve beyaz bölgeler incelendi ve kilo almayla "insan zekasının sırrı" olarak kabul edilen gri hücreler arasında bağlantı ortaya çıkarıldı.

Araştırmada şişman kadınların, özellikle menopoz döneminin ardından, normal vücut ağırlığında olanlara oranla, daha fazla gri hücre kaybettiği belirtildi.

Araştırmayı yürüten Pittsburg Üniversitesinden Dr. Isabella Sorec; çalışma yapılan gruptaki kadınların, kilolu olmalarına rağmen; herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen , obeziteyele birlikte beyindeki gri hücrelerde azalma olduğunu vurguladı..

İnsan beyni, gri ve beyaz hücrelerden oluşuyor.

Gri maddeler beyin hücreleri, beyaz madde ise hücrelerin birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan kablolar olarak kabul ediliyor.

Beyin, bilimin sırlarını tam olarak çözemediği bir organ olma özelliğini korusa da, insan zekası üzerinde etkili olanın; beynin hacmi değil, gri hücrelerin oran ve dağılımı olduğu kabul ediliyor.

Örneğin, üstün zekaya sahip Eisten’in beyni ; diğer beyinlerle kıyaslanıp incelendiğinde, aynı ağırlıktaydı.

Aşağıdan yukarı ve önden arkaya ölçüldüğünde de hiçbir fark yokdu.

Demek ki zeki olmak için büyük bir beyne ihtiyaç yok. Bu da yapılan çalışmayla netlik kazanmış oldu.

O halde değerli arkadaşlar; şişmansanız (obezite ) ne yapıp edip, zayıflamanız gerekiyor.

Allah muhafaza, işin içinde en kıymeti hazine (akıl) söz konusu… onu da yitirirsek ne olur düşünmesi bile insanı ürkütüyor…

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..