Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Şivan Perwer'in konserinde Cumhurbaşkanı..

Şivan Perwer'in konserinde Cumhurbaşkanı..
 

Kürt Sanatçı Şivan Perwer20 ülkeye mensup sanat-çıların oluşturduğu bir orkestrayla sahnede.


Kürt sanatçı Şivan Perwer konserine Cumhurbaşkanı da katıldı. 2 bine yakın kişinin katıldığı konsere, dünyanın en büyük orkestralarından biri olan Asamble Wıen Klang eşlik etti. Ne konuştular, daha doğrusu Kürt sorunu konusunda kim, ne dedi? İşte :

Konserin açılış konuşmasını Avusturya Cumhurbaşkanı Hein Fiseher yaptı. Şöyle dedi: "Her insan; dili, dini, derisinin rengi ne olursa olsun özgürce yaşamalıdır. Bugün bu güzel konsere ev sahipliği yapan ülkem Avusturya adına sevinç duyuyorum. Kültür ve sanat birçok insanı burada bir araya getirdi. Ne mutlu bizlere. "

Sevilen Kürt sanatçı Şivan Perwer'e sıkça sorulan sorulardan biri yine soruldu : Türkiye'ye ne zaman geleceksiniz ?

Vatan özlemiyle yanıp tutuşan Şivan'ın gözlerinin içi parladı yine, fakat kaygılı konuştu: "Türkiye'nin zor bir kavşaktan geçtiğini biliyorum. Dileğim, bu kavşaktan rahat ve olumlu geçmesi. En büyük hayalim, ülkeme dönmek; halkımla birlikte olmak. Ancak şu anda Türkiye beni kaldırmaz. Türkiye, karşılaştığı kendi sorununu henüz çözmüş değil. Çözerse bölgenin lideri olur, diye düşünüyorum. Tabi bu durumda PKK'ye sorumluluk düşüyor. "

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen konsere Mesut Barzanı, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Dengi Mir Mehmet Fırat ve Gülşen Orhan gibi siyasetçi ve liderler de konser öncesi ve sonrası sohbetlere katıldılar. Diğer bazı ülkelere mensup politikacılar, sanatçılar, yazarlar, müzik sevenler de konserde güzel bir mozaik oluşturdukları dilden dile anlatıldı.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..