Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Sivas haketti Sivas kazandı

Sivas haketti Sivas kazandı
 

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=57519


Sivas Haketti
Sivas Kazandı

Fenerbahçe tipik bir iç saha takımına dönüştü. İçerde seyircisi önünde kazanıyor. Hem de rakiplerini eze eze... Peki dışarıda neden kazanamıyor? Çünkü orta sahası dirençsiz, mücadele gücü sıfır!

Fenerbahçe iyi gitmiyordu zaten. Çıktığı iki deplasmandan eli boş dönmüştü. Üçüncü deplasman ise Sivas!

Diğerlerinden daha güçlü tempolu bir takım. Kazanmaya alışkın bir takım içerde. Ve karşısında maç bitse de gitsek diyen bir yıldızlar topluluğu var!

Fenerbahçe deplasmanda olmasına rağmen oyuna iyi başladı, golü buldu. Buldu bulmasına da üzerine yatma fikri tutmadı.

Kurt hocayı kulübede sıkıntılı gördük dakikalar ilerledikçe. Henüz Sivas'ın golü gelmemişti fakat sıkıntılıydı Aragones.

Rakip Antrenör oyuna forvetleri alıp saldırıyordu çünkü. Gol çok geçmeden gelecekti. Peki ne yapmalıydı şimdi? Takım iyice gömülüp skoru korumalıydı tabi ki !

Bülent Uygun artık sahasında büyük maçları da kazanıyor. Geçen sezonun içerde büyükleri puansız gönderebilseydiler şampiyon olabilirdiler. Olmadı. Fakat geçen sezon da istekli-cesur oynamıştı Sivas rakiplerine karşı. Bu yılın ilk büyük maçında da aynı şekilde istekliydiler. Bazen bu aşırı konsantrasyon ve hücum futbolu basit goller yemelerine neden oluyor olsa da cesaretinden dolayı kutlamak gerekiyor Uygun'u. İkinci yarı ile birlikte forvet sayısını üçe çıkardı Herve Tum ve Balili'yi oyuna larak. Ve Sivasspor bütün ikinci yarı boyunca Fenerbahçe'nin üzerine gitti. Israrla golü aradı ve sonunda sahadan galip ayrıldılar. Fakat manşetler Fenerbahçe'nin kaybettiği yönünde çıkmış bu gün. Sormak lazım bu arkadaşlara Fenerbahçe mi kaybetti yoksa Sivasspor hak ettiği bir galibiyeti mi aldı?

Fenerbahçe taktik değiştirseydi kurtulabilir miydi Sivasspor'un elinden kendini?

Bu şekilde çok zor tabi ki. Bence kurtulamazdı, gereken cevabı verirdi Uygun !

Murat Aydemir
27 Eylül 2008
 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..