Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Sivas zirve aşkına

Sivas zirve aşkına
 

http://www.internetspor.com/v3/futbol/haber.php?haberID=69560


Yiğidolar zirve inadını sürdürdü, Bursaspor’un ataklarında kalesini iyi savundu. Oyun disiplininden kopmadı ve maçın son dakikasında sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Sivasspor, deplasmanda Fenerbahçe’yi deviren Bursaspor’u sahasında mağlup etti: 0-1. Yiğidolar, güçte olsa deplasmanda Bursaspor gibi güçlü bir takımı devirip zirve yarışına dahil oldular. Abdurrahman son dakikada attığı golle takımına hayat verdi.

Türksel Süper Lig’de bugün oynanan maçta Sivasspor deplasmanda Bursaspor’u tek golle yenmeyi başardı. Sivaaspor, yeniden zirve yarışına dahil olurken gözler İnönü Stadında oynanacak derbiye çevrildi.

Avantaj Sivasspor’da

Liderlik koltuğunu Galatasaray’a kaptırdıktan sonra ciddi puan kayıpları yaşayan Sivasspor, Fenerbahçe’nin dün Ankaragücü karşısında iki puan kaybetmesi ile yeniden ümitlenmişti. Bursaspor karşısında da oldukça zorlanan Yiğidolar, galibiyet golünü maçın son anlarında Abdurrahman Dereli kaydetti. Son dört maçında 7 puan kaybeden Sivasspor derbi öncesi yeniden avantajlı konuma geçti. Sivasspor’un içerde Galatasaray ve Beşiktaş’la oynayacak olması çok büyük bir avantaj. Ancak takımın kısıtlı kadrosu ve futbolcular üzerine binen yük de her geçen gün artıyor.

İkinci yarıda oyun hareketlendi

Sivasspor maç boyunca rakibinin pozisyona girmesine fırsat vermedi. Maçın ilk yarısında etkili olamayan Bursaspor ikinci yarıya daha atak başladı ve ikinci yarının ortalarına doğru karşılıklı ataklar şekline dönüşen karşılaşmanın son anlarına doğru oyuncu değişiklikleri geldi. İki takımda biraz daha risk almaya başladı maçın sonlarına doğru. Maçın 90’ıncı dakikasında hızlı gelişen Sivasspor atağında Mehmet Yıldız’ın pasıyla buluşan Abdurrahman sert vurdu, kaleci Vega’nın müdahalesi topu kurtarmaya yetmedi. Sivasspor, Bursaspor karşısında 1-0 öne geçerken zirve inadını da sürdürdü.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..