Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette 24 Saat Uzun mu?

Etmesin artık..

Devam etmesin..

Etmemelidir de toplumda bu denli insanın insana saygısızlığı kini nefreti bencilliği vurdumduymazlığı. Toplumun neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Her tarafı çürümüş kızılağaç misali olmuş. ' Kızılağacın şu dalı henüz sağlam, şurasına tutunayım' der demez, tutmanızla elinizde kalmamız bir oluyor.

Toplumun hangi katmanına giderseniz durumun aynı olduğunu görüyorsunuz gözlerinizle. Hatta duyu organınızla duyumsayabiliyorsunuz. Çok şükür 17 yıl boyunca siyasilerimiz argo kelimeler ürete ürete ahlak-i değerlerimizi altını üstüne getirdiler.

Cumhuriyet tarihinde son onbeş yıl içinde güzel ahlak kurallarını çiğneyen ve toplumda izdüşümü görülen kirlenme başka dönemde görülmemiş duyulmamıştır.

Hakaretler..

Hakaret davaları..

Nedir bunlar yahu!?

Toplum neredeyse birbirine kin kusuyor nefret ediyor.

Peki neden?

Siz F. Gülen denilen ruh rahatsıza FETÖ denilerek ötekileştirilmekle toplumda izinin kalmadığını mı düşünüyorsunuz? (ruh rahatsızı zira peygamberle konuştuğunu söylüyor. Halisülasyon görüyor. Siz istediğiniz kadar ülkeye getirmeye çalışınız getirilmiş olsa bile ruhsal rahatsızlığından yırtar ceza bile almaz. Neyse bu başka bir konu) 

Cemaat yapılanması kırk yıldır devam ettiği bilinmekle beraber son onyedi yıl öncesinde küçük ölçekli esnaf yapılanması 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra her ne kadar çözülmeye yüz tutmuş gibi görünse de tıpkı brokraside devam ettiği söylentilerine benzer söylentiler devam ettiğini görüyoruz.

(gerçek inananları tenzih ederim) Cemaat yapılanmasında dincilik ön plana alınarak ticari işlevlerini sürdürmekte (din ayrı şey, dincilik ayrı şey) ve gerçek dinde olmaması gereken ahlak kirlenmesi ne yazık ki dinci söylemlerle kirlenmiş durumda.

Temizlenmesi de kolay kolay olmayacağa benziyor.

Böyle giderse durum vahim azizim..

Gitmemeli..

Hiç umutsuz değilim.

Hatta çok umutluyum.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına doğru gitmekte olduğumuz süreçte seçmen 31 Mart seçimlerinde her siyasiye gereken dersi vereceğine ve 2023 Türkiye'sinde insanları daha ötekileştirmeyen daha kutuplaştırmayan iktidarın oluştuğu fotoğrafı sergileyeceğine inancım çoktur.

2023'e de kalmayabilir. (merhum Demirel'in 'siyasette 24 saat uzun süredir' sözünü hatırlatarak)

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..