Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Siyasette Onur Önemli mi?

Seçimlere on günden az bir süre kala AKP ve MHP genel başkanları tarafından hız kesmeden beka sorunu dillendirmelerine son sürat devam ediyorlar..

Beka sorunu..

Beka sorunu..

Beka sorunu..

Asıl beka sorunumuz nedir biliyor musunuz sevgili okurlarım..Ekonomik sorunları geçtik. Açlık sınırı altında aylık alan asgari ücretlinin mucizeler yaratarak ay sonunu getirmesini de geçtik. Dini siyasete alet edileliberi onbeş yılda toplumun ahlaki değerlerinin yerlerde süründüğü o insan olma erdemliğimizin ana kurallarının yok edildiğini de geçtik, ama siyasi liderlerin birbirlerine yapmış oldukları saygısızlıklarını gelemeyiz..

Geçemeyiz arkadaş!

Hadi saygısızlıklarını da geçelim isterseniz ama insanın onuru diye bir şey var. Bir insanın duruşu diye de bir şey var. İnsanın kendine göre doğruları ve yanlışları diye de bir şey var.

Hele de siyasi partinin genel başkanı olursan daha da önem arz eder onur duruş doğrular ve yanlışlar.

Son yirmi otuz otuzbeş yılda serbest piyasa ekonomisi koşulları ve kapitalizm sisteminin o vahşi yönü sebebinde dolayı toplumun eğitim kalitesizliği nedeniyke meydana gelen ahlak erezyonunu anlayabiliyoruz ama son yirmi yıl içinde gelişen ahlak kirliliğinin müsebbiblerinin siyasilerin olduğunu görüyoruz istisnasız.

İstisnasız tüm siyasi liderler üç aşağı üç yukarı benzer davranışlar sergiliyorlar birbirlerini ve bu durum topluma ister istemez yansımaktadır.

Gerek seçimlere yakın zamanlarda olsun gerekse normal dönemlerde olsun siyasi liderler birbirlerine öyle uslüp kullanıyorlar ki neredeyse televizyon yayınlarında biblemek gerekiyor.

Hadi bunları da geçelim. Birbirlerine saygısızca davranmalarını da geçelim ama tüm bu saygısızca davranan liderlerin sırf koltuk uğruna sanki aralarında hiç bir saygısızlık yaşanmamışcasına tekrar kuzu sarması olmaları beka sorunumuzdur.

Geçmeyelim çünkü önceden yaşanmış şeyler kırılmış olan bardakları yapıştırıcıyla yapıştırmaya benzer ki bu durumun ileride su sızıntısına neden olmaması mümkün değildir.

AKP ve MHP genel başkanlarının partner olmadan önce birbirlerine söylemiş oldukları sözlerini hatırlayalım ama burada yazmayalım.

Neredeyse taban tabana zıt davranışlar sergilerken bugün ortak ittifak kurarak ülkeyi yönetiyorlar.

Benzer ortaklık ticarette de yürümez, evlilik kurumunda da yürümez.

Koalisyonlar da evlilik gibi ticari ortaklıklar gibidir. Uyumlu devam etmeleri için mazilerin temiz olması gerekmektedir.

Diyeceksiniz ki 'siyasette olur böyle şeyler'..

Asıl siyasette olmaması gerekir çünkü sekseniki milyon'un ahlaki değerleri onurları ve duruşları  söz konusu.

Yönetenlerin ne kadar birbirlerine saygılı davranışlarda bulunurlarsa toplum o kadar gelişir güzelleşir ve güzel ahlak'a sahip olur. Güzel ahlaka sahip toplumda ekonomik kalkınma da kendiliğinden oluşur.

Bizim siyasilerle ülke bir arpa boyu yol alamaz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..