Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '16

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasi tercihler, yaşam tarzları, nefret ve ayrımcılık

Siyasi tercihler, yaşam tarzları, nefret ve ayrımcılık
 

İnt alınmıştır.


Farklı, özelliklere sahip coğrafyafi bölgelerinden, bölgesel kültürlerden, dinlerden, mezheplerden ve ayrık siyasi tercihlerden oluşan bir devlette her bir insan kendini yaşama ve siyasi tercihini seçim sandığına atma özgürlüğüne sahip olmalıdır. Olmazsa baskı başlar baskı da tepki ve direnç üretir.

Toplumu oluşturan kişilerin grupların asgari ortak paylarda buluşması veya farklılıklara saygı duymasa dahi kabullenmesi gerekir, olmazsa ayrışma gerilim sonunda kamplaşma ve pravakatörlere tahrik ortamı oluşur. 

Düşünün; Türk, Kürt, Arap, Ermeni vd  kültürlere, yine ayrı din mezhep ve farklı inançlara, AKP, CHP, MHP ve HDP gibi farklı siyasi partilere yani paradigması farklı kesimlerden oluşan TÜRKİYE de toplumun ortak paydalarda buluşma, kabüllenme, farklılıkları günlük hayat insani ilişikilere taşımamak gibi kabulleri olmayıp her kesim gruplaşırsa kopuştan başka ne olabilir ki?

En kötü vahim toplumsal hastalığın NEFRET ve AYRIMCILIK olduğunu düşünüyorum.

Bunları BLOG, TWİTTER; FACE ve İNSTAGRAM ortamlarına bile taşımamanın gereksiz ve hatta gruplaşmaya neden olduğunu düşünüyorum.  

Aynı devlette yaşamanın ortak paydalarında buluşmak dileğiyle, gönül hoşluğuyla... 

http://www.kadrikanpak.com/ 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..