Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '07

 
Kategori
Dostluk
 

Sizce dost nedir?

Sizce dost nedir?
 

Terentius “Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden mahrum kalınca, hiçbir zevki tatmamaya karar verdim” demiş yitirdiği bir dostunun ardından.

Nasıl bir insandan bahseder Terentius?

Karşısında zavallı gibi görünmekten korkmadığımız, bizi değiştirmeye değil, zenginleştirmeye çalışan, yargılayan değil, kendimizi sorgulamamıza yardımcı olan birimidir yitirilen?

Sabahın 3’ünde çaldığımız kapısını açtığında, tek kelime etmeden kollarına atılıp ağlayabileceğimiz bir insan mıdır?

Terentius’un acısını bu şekilde dillendiren?

Nedenlerini merak etse de, gözyaşlarımızın dinmesini bekleyecek kadar anlayışlı, titrek sesimiz ve telaşlı cümlelerimizi sükûnetle dinleyecek kadar sabırlı, acımızın bir kısmını kendine yük edinecek kadar cömert ve yürekli insan mıdır dost diye seçtiklerimiz?

Sadece sohbeti değil, sessizliği de sıkıcı olmayan, yalnızlığımızı unutmak için varlığının kâfi geldiği kişimidir dostumuz?

Başımıza gelen güzel bir şeyin coşkusunu yüreğimize sığdıramadığımız da, gecenin saat kaçı olursa olsun, telefona sarılıp kulaklarına inanamayacaksın diye bağırıp mutluluğumuzu paylaştığımız da, sabahı bekleyemedin mi demeyen, bu saatte uykumu böldün diye şikâyet etmeyen kişimidir gerçek dostlarımız?

En mahrem sırlarımızı paylaştığımız sonra da rahatça uykuya daldığımız kişimidir dostumuz?

Konuşurken gözlerimizi kaçırmadığımız, en acı sözleri yüzümüze karşı söylerken bile darılmadığımız, yalnızlığımız mıdır? DOST DEDİKLERİMİZ!

Sizce dost nedir?

Sizin de samimi dostlarınız var mı?

Resim: www.rehberlikportali.com

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..