Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Soğanlı Çiçekleri Topraksız Yetiştir

Soğanlı Çiçekleri Topraksız Yetiştir
 

Süs bitkileri evlerimize canlılık ve hayat veriyorlar. Evimize güzellik sağlıyor, betonlaşmış şehirlerimizde hayatımıza az da olsa doğal bir renk, doğal bir doku getiriyorlar. Rengarenk ve mis kokulu çiçekleri kim sevmez? Siz de evinizde doğanın bu şahane ürünlerinden bakmak istiyorsunuz ama hangi çiçeklerin sizin eviniz için daha uygun olduğuna karar veremeyebilirsiniz. İşte sizin için bir önerimiz var. Rengarenk ve göz kamaştırıcı soğanlı bitkileri ekme zamanı geldi, ne dersiniz? Rengarenk laleler, sümbüller, nergisler topraksız da yetiştirilebiliyor. Biliyor muydunuz?

Laleler, Sümbüller, Nergisler…

Kışın soğukta dinlenip bahar ile birlikte çiçeklerini ilk açan bitkilerden olan soğanlı bitkiler, çiçek sever bizlerin vazgeçilmezi. Saksı ile, toprak ile uğraşmak istemeyenler için soğanlı bitkileri suda yetiştirmek de mümkün. Hem cam vazoların içinde kendine has dekoratif bir görüntü oluşturuyor, hem de çiçek açtığında evinizi rengarenk süslüyorlar.

Nasıl olacak? Gelin bakalım…

Soğanları nasıl hazırlarız?

Aldığınız çiçek soğanlarından en iyi sonuç almak için, soğanlı köklerin soğukta dinlenmesi gerekiyor. Bunun için en iyi yöntem, soğanları buzdolabında 2,5 ay kadar bekletmek olacaktır. Eğer o kadar vaktimiz yok ise, bir iki hafta dolapta soğuttuğumuz soğanları da deneyebiliriz.

Ne tür vazo seçelim…

Eğer tek bir soğan büyütecek isek ince uzun bir vazo güzel ve şık duracaktır. Ama daha genişçe bir vazoda birden fazla soğanı da büyütebiliriz. Dekoratif amaçlı kullanılan renkli taşlar ve boncuklardan dilediğimizi vazonun dibine koyabiliriz ve soğanları bunun içine yerleştirebiliriz. Kökler çok fazla uzadıktan sonra taşsız bir vazoya alarak daha hoş bir görüntü oluşturulabilir, burada tercihimiz devreye giriyor.

Su seviyesi ayarı

Kullanacağımız vazomuzun içindeki taşların seviyesinde, soğanın kök kısmına değecek kadar su doldurulacak. Zaman ile eksilen su tamamlanmalı. Sadece soğanların kök seviyesinde suya değdiğine dikkat edelim.

Işık ihtiyacı

Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde vazomuzu bulunduralım. Zamanla soğanların dibinden köklerin uzadığını göreceksiniz. Yeşil saplar ile birlikte çiçek filizleriniz de büyüyecek ve birkaç hafta sonra rengarenk çiçekleriniz açmış olacak.

·         Sevgi dolu bu uğraş sizleri çok mutlu edecek, keyifli uğraşınızın sonucu bahar evinize gelmiş olacak. Güzel uğraşlarınız olsun.

 

 
Toplam blog
: 30
: 735
Kayıt tarihi
: 03.02.18
 
 

Saygı-Sevgi ile Toplum değerlerine, sağlıklı yaşama, çevreye, doğaya ve tarihi değerlerimize sahi..