Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Soğuk havalarda ayaklarınıza iyi bakın!

Kış Aylarında Ayak Sağlığınızı Nasıl korursunuz?

Hemen bir ata sözü ile başlayalım: Ayağını sıcak tut, başını serin; gönlünü ferah tut düşünme derin

İstanbul gibi koşturmacası ve ritmi yüksek bir şehirde yaşıyorsanız, kendinize iyi bakmanız gerekir. Aksi halde ayakta kalmakta zorlanırsınız. Ayaklarımız pedalda, metroda, metrobüste, belediyede saatlerce eve ulaşmayı bekler. Bedenimizin tüm yükünü onlar çekiyor. 

Ayakkabılar, hareketimiz, mobilitemizdir, vücudumuzu taşıyan en önemli organdır. Vücudumuzu ayakta tutan onu tüm yüküyle taşıyan ayaklarımızı ayakkabılarla korumaya çalışır, onun konforunu artırmak için uğraşırız. 

Ayaklarınıza İyi Bakın, Ayak Konforunuzu Artırın

Ayak sağlığımız aslında ayakkabılarla ilintilidir. İşte bu nedenle ayakkabı seçimi çok önemlidir. Eğer doğru ayakkabı seçimi yapılmazsa, ayaklarımızda nasır, tırnak batması, su toplaması, mantar, bakteriyel hastalıklar ortaya çıkabilir. Ayak kaslarımız zorlanabilir. Düztabanlık, topuk dikeni, bacak ve bel ağrıları hissedebiliriz.

Kış geldi ayaklarımızı korumak için neler yapabiliriz? Doğru ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır? Öncelikle kış aylarını yaşadığımız için ayaklarınızı soğuktan koruyacak kalın tabanlı ayakkabılar giyin! Eğer ince tabanlı ayakkabı giymek durumunda iseniz mutlaka ayakkabıda soğuğu önleyen termal ayakkabı iç tabanı kullanın. Bu termal ayakkabı iç tabanlarını ne yazık ki yeni keşfettim, aslında yıllardır ülkemizde varmış. Altı alüminyum üstü yün olduğu için ayaklarınızı kış aylarında soğuktan korur. Ayakların korunması demek böbreklerin, akciğerlerin, midenin de korunması demektir.

Kadınlar buna üzülecek biliyorum ama yüksek topuklu ayakkabılar için uzmanların ciddi uyarıları var! 

Tecrübe ile sabittir, ayakkabı alırken dikkat edeceklerinizi sıralayalım: Ayakkabılarınızın ne sert ne yumuşak olsun ayakkabılar ayak dengenizi bozabilir. Mümkünse deri ayakkabı kullanmayı tercih edin özellikle yumuşak derili ayakkabıları kullanın. Modeli güzel diye dar ayakkabı almayın, mümkünse ayağınıza uyan rahat ayakkabıları tercih edin. Deri ayakkabıların hava sirkülasyonunu daha iyi sağladığını unutmayın. Ayakkabı ölçüsünü en uzun parmağa göre seçin. 

Fotoğraf Kaynak: Alüminyum Termal İç Taban 

 
Toplam blog
: 23
: 355
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

Blogger Bolat, 10 yılı aşkın bir süredir blog yazarlığı yapıyor. İstanbul'da yaşayan Blogger Bola..