Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Sokaktaki kan

Çoktan beri ölmeyi ve öldürmeyi kanıksadık , artık haber bültenlerinde hava durumu raporları gibi kaç şehit olduğunu yada uçaklarımızın bilmem nereye kaç sorti yaparak kaç militanı imha ettiğini dinler olduk. Toplum olarak beyinlerimiz artık “kanla yıkanır” oldu.(Oysa eskiden ideolojilerle beyin yıkanır denirdi) Günümüzde her şey değiştiği gibi beyin yıkama yöntemleri de değişti zaar....?

Kanla yıkanan her şeyde olduğu gibi ; kan her yerimize sıçradı. Hani sinirlenince “kan beynime sıçradı” diyoruz ya...İşte öylesi bir şey ; kan her kesimin bir yerlerine sıçradı galiba.Yönetenlerin , yönetilenlerin , hatta terör eylemi yapanların bile bir yerlerine kan sıçramış. Eskiden yapılan her eylemde , eylemi yapanın hedefi belliydi bilinirdi ki ; şu hedefe yönelmiş , o halde falan örgüt olabilir .Denirdi ya şimdi hedef kim? Masum halk kimin ve hangi örgütlerin hedefi olabilir?

Bakın o Güngören’deki masum insanların haline sokağa göllenen kana , can havliyle ağlaşan bebelerin haline buna insan olanın canı dayanır mı? Bu kan neyin kanı kimin kanı ve kim için , ne için dökülen kan...? Vahşetin böylesine söylenecek tek söz var “Lahnet olsun”..!

Elbette lanet olsun da ; ülkemizde kan her yere sıçradı diyoruz ya işte öylesine bir karma karışıklık var ki.......hani amiyane değimle “ at izi it izine karışmış”her kanlı terör eyleminde her tür eylemci akla gelebiliyor artık.

Yani bu eylemde herkes her şekilde suçlanabiliyor. Kimisi PKK’ye yapılan operasyonlara misilleme olduğunu söylüyor , kimisi “Ergenekoncuların” ülkede kargaşa çıkarmak toplumu iktidara karşı güvensizliğini artırmak için yapıldığını , bir başkaları da AKP kapatma davasının Anayasa Mahkemesinde görüşülmesinin arifesinde yapılması manidardır , acaba birileri birilerine “göz dağı” vermemek için mi yaptı deniyor.

Ne oluyor Allah aşkına ; bu ülkede bu kaosun sonu nereye varacak , yok mu bu ülkede “Sağ duyulu”insanlar bu gidişe bir dur desinler.

Ülkede iktidar partisi de , muhalefet partisi de yaşanan kaos ortamından kendilerine siyasi rant çıkarma peşindeler. Ne oluyor bu ülkeye bir taraftan halk ekonomik zorluklarla pençeleşirken yukarıdakiler “Sokaktaki Kanın” üzerinde tepişirken hiç unutmasınlar ki onların da üzerine birer parça kan sıçrayacaktır.

Biri Ergenekonun Savcısı , diğeri Avukatı olurken inşallah her ikisi de Ergenekonun sanıkları olmazlar.Eğer olurlarsa da, ne enteresan olur değil mi?.

Her şey bir yana ülke kaos ortamına sürüklendikçe “Kurt sisli havayı sever”misali daha çok kan görme ihtimali yaşamak istemiyoruz.....!! Bir an önce bu gidişata bir son vermek gerek. Ateş düştüğü yeri yakar; şimdilerde yakınlarını yitirenler ağlıyor amma, ülke bu kan gölünde boğulursa ağlayacak birileri de kalmayacak .

Lütfen sağduyu galip gelsin, böylesi günlerde başsağlığı dilemek adettendir. Ancak yarın başsağlığı dileyecek birileri kalmazsa ne olacak...??!!

Umudum yok bugün ile yarına .......Belki öbürsü gün bir umut......!!??

 
Toplam blog
: 45
: 1344
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Düşünmeyi ve yazmayı çok severim. Yaşama ilişkin çelişkileri görmekte ısrarlıyımdır. Muhalif olmaya ..