Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Solitin ve gıdalarımız

Solitin ve gıdalarımız
 

aktuelkimya.com


Hastaneler dolup taşıyor. Özel hastaneler daha çok dolup taşıyor. Bunların sahipleri ellerini ovuşturup duruyorlar. Vatandaş da eczaneye gittiğinde, “Şu kadar kesildi, şu kadar daha para kesildi..” diye Eczacı açıklama yapınca  şaşırıp kalıyor. Devlet artık bütün sağlık harcamalarını vatandaşın üzerine yıkmak için elinden geleni yapıyor.
 
Ayrıca vatandaşın sağlığına da o kadar çok dikkat etmiyor. Vatandaş kendi kendine dikkat etsin. O dikkat etmiyorsa, Devlet ne yapsın!
 
Oysa bazı gıda firmaları vatandaşın canını da almak için, her şeyin içine bilinmedik ama zararlı maddeler katıp, onların raf ömrünü uzatmak için elinden geleni yapıyorlar. Bu katkı maddeleri zehir olsa bile. Şimdi şu hikayeye bakın:
  
”Bu kadarına da pes artık. Gıda firmaları birkaç kuruş  için hayatlarımızı hiçe sayıyor ve halkımızı bu yönde bilinçlendiren bilim adamlarımızı tehdit etmeye kadar işi vardırıyorlar.  Ankara Hıfzısıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanın SOLİTİN adlı kimyasal ile  ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa  suç duyurusunda bulundular.”
 
SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen  kimyasal bir ajan, hatta basit olarak melamin benzeri bir plastik, sütlere, yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor. Çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor. Bu hem imalat prosesleri açısından zaman kazandırıyor, hem de gıda (doğallığını kaybettiğinden) son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor, ayrıca maliyeti inanılmaz bir şekilde düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.
 
Çocuklarınıza  beş kuruşa, yirmi kuruşa, elli kuruşa gofret,çikolata ve  süt ürünleri alabilmemiz, evlerimize çeşit çeşit  peynir, yoğurt, hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu  yüzden.
 
SOLİTİN bir tricalcid  bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden, tebeşir gibi, alçı taşı  gibi bir madde. Bu bileşik böbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani  böbreklerin kanı süzmesini engelliyor, ve sonuçta böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıklarına, serum  üre ve kraetinin düzeylerinde artışa ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklara neden olmaktadır. 
 
Almanya Solingen üniversitesi Psikiyatri bölümünce 2009 da "21.Europe Pscyhatry Society'e" sunulan bildirgede Şizofren ve SOLİTİN kullanımı arasında  ilişkiler olması muhtemel olduğu, özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için  kabul edilmemiştir.
 
Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor. Aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz. Eğer bu yönde bir şüphe oluşursa  derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz. Bu  şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz. Çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz. Bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.
  
Aldığınız sıvı ürünler (süt, ayran, çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz. Bir metal'i (çatal,kaşık vs) el  yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın. Metali  çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halinde beyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var  demektir.
  
Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz. Eğer sirkeli suyun üzerinde kalan  beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.  
  
Çikolata, gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın. Eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.(İnternet)
 
Sağlığımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.” Saygılarımla, Yrd.Dç.Dr Gülden Semavi,  Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.
 
Şimdi bu verilen korkunç bilgilerden sonra, bakalım gönül rahatlığıyla o kaymak gibi yoğurtları yiyebilecek misiniz?
 
Yoksa iyi bir vatandaş olarak, kendi testlerinizi yaptıktan sonra, Hıfzısıhha Enstitüsünün  ilgili dairelerine koşacak mısınız?
 
Ülkemiz insanı artık , tesadüfen yaşıyor. Boğazımıza kadar zehirler içindeyiz. Ya görmemezlikten geliyoruz. Yada bile bile kendimizi zehirliyoruz.  Ondan sonra hasta oldum; kanser oldum diye koştur dur… 
 
Ne olur daha bilinçli hareket edelim. Zalimlere fırsat vermeyelim. 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..