Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Solun şanssızlığı

Genelkurmay Baskanligi tarafindan verilen muhtira, sadece su anda iktidarda olan partiye verilmedi. Ayni zamanda yillardan beri Cumhuriyet Halk Partisi'ni kilitleyen dar bir kadro icinde tutarak, uzlasma denen kavrami kavrayamamis, uzlasmaz tutumu ile once buyuksehir belediyelerini, buralardan elde edilen kaynaklarla da, iktidari Adalet ve Kalkinma Partisi'ne sunan Deniz Baykal'adir.

Meclis catisi altinda muhalefet olarak en fazla milletvekiline sahip olunmasina ragmen, iktidarin bunca basarisizligi karsisinda, dortbucuk yil boyunca kilini kipirdatmadan Meclisi mesgul etmistir.

Simdi sokaklarda ellerinde Turk bayraklari ile yuruyen insanlari gordukce, ellerini ovusturup secimde sokaktaki insani oy olarak gormektedir. Ama ac tavuk kendini bugday ambarinda sandigi gibi, Deniz Baykal da hicbir zaman iktidari tadamiyacaktir. Cunku beceriksizdir, cunku hizipcidir, cunku Ataturk`u seven, Ataturk ilkelerine bagli milyonlarca insani Ataturk'un kurdugu partinin catisi altinda toplayamamistir. Hatta bircok kisiyi de sadece kendi varligini surdurebilmesi icin bu partiden kacirtmistir.

Politika ayak oyunudur, ama ulke cikarlari soz konusu oldugunda insanlar arzularindan vazgecebilmelidirler.

Turk siyaseti icin Deniz Baykal talihsiz bir vakadir.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...