Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '14

 
Kategori
Siyaset
 

Soma faciası ve tekerleme

Soma faciası ve tekerleme
 

TEKERLEME

Çocukken böyle bir tekerleme söylerdik, saçma sapan bir  söz dizini ama  SOMA Madenininde bunca insan öldükten sonra yapılan açıklamalar bunlardan farksız.

komsu komsu 
-hu hu
-oglun geldi mi
-geldi
-ne getirdi
-inci boncuk
-kime kime
-sana bana
-baska kime
-kara kediye
-kara kedi nerde
-agaca cikti
-agac nerde
-balta kesti
-balta nerde
-suya dustu
-su nerde
-inek icti
-inek nerde
-daga kacti
-dag nerde
-yandi bitti kul oldu

Evet askere bile gitmeyen sapasağlam oğullar, milyon euroları sıfırlayan oğullar, tuzu kuru oğullar. Bu oğullar  boncuk alır gibi üçer beşer  bilmem ne konaklarından konak alır.  Bol sıfırlı Gemicikler alır. Alınteri nedir bilmez. 

Bazı oğullar ölüm riski yoğun korku tüneli gibi madenlere üç kuruş kazanmak için korka korka ama yine de çaresizlikten iner. Ama bu madende bir kaçış odası, düzgün çalışan maskeler, insanca soyunma odaları olmaz. Halkın oğulları, pisi pisine çocuklarının okuyup büyüdüklerini-mürüvvetlerini göremeden, eşlerine doyamadan, eşinin doğumunu göremeden ya da evlenemeden, kapkara bir cehennemde ölürler.

Açıklamalar gelir tam kaçış odası yapacaktık ki yandı bitti kül oldu. Ölü sayısı bir -iki değil yüzlerce insan bir savaşta ölmüş gibi yere serilir Bir damla gözyaşı dökmeyen çemkiren bir başbakan onları ziyarete gelir. Bu başbakan başka  bir  Ülkede  bir genç kız öldüğü  bir zaman ağlamıştı diye biliriz.  Bu ülkenin çocukları bir ihmalden, pisi pisine öldü. Yani öldürüldüler. Üstelik bir kişi değil on kişi değil  100 kişi 200 kişi değil öyle çok ! Ama yüzünde üzüntüden ve merhametten eser yok. Acıları taze olan insanların feryadına karşılık kendisi  yumruk atar, danışmanları tekme tokat saldırır. Çünkü bu Ülkenin insanları artık onun kullarıdır. İster öldürür, ister güldürür. Ama güldürdüğü de hiç görülmemiştir. Dini  imanı geçelim hiçbir vicdanın katlanamayacağı bu ölümler başka bir ülkede olmuş gibi umursamaz isyan eden acılı insanlara tokadı yersin haaa der! Bundan öte bir rezalet de yoktur!

Şehit oldular diye Din adamları fetva verirler. Şehit olmak kazalarda pisi pisine ölmekse, hepimizi bir nükleer faciada da şehit edebilir. Yakındır. 

Yine de soruyorum yüzlerce insan  bu madende alev cehenneminin içinde neden öldüler? Ve daha ne kadar insan böyle uyduruk sebeplerle çağ dışı kazalarda, uydurma blegelerle zindanlarda ölmeye devam ederken başka bir azınlık semirmeye devam edecek. Semirdikçe insanlığından çıkacak!  

 
Toplam blog
: 38
: 696
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Antalyalıyım. Bir süre istanbul ve Çanakkale de bulundum. Uzun süredir Ankara da yaşıyorum. İki o..