Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

Son derece güvenli Profesyonel E-ticaret Sitesi açmanın önemi

Son derece güvenli Profesyonel E-ticaret Sitesi açmanın önemi
 

Elektronik Ticaret Güvenlik


İnternette yönetim panellerine sahip e-ticaret sitesi açmak için profesyonel yazılımların bir araya geldiği e-ticaret paketlerinin kullanılması gerekir. Bu paketler güvenlik başta olmak üzere bir çok ayrıcalığı sizlere sunan sistemlerdir. Elektronik ticaret paketleri olarak da bilinen e-ticaret paketleri internette online ticaret yapabilmeniz için gereksinimi duyacağınız herşeyi bir araya getirerek bütünleşik çözümler sunmaktadır.

Neden profesyonel e-ticaret paketleri ?

E-ticaret siteleri ücretsiz bir şekilde de açılabilmektedir ancak dediğimiz gibi güvenlik başta olmak üzere bir çok maddi ve hukuki sıkıntılarla karşı karşıya kalınmasına sebep olabilmektedir. Ancak profesyonel e-ticaret pakelerinde sunucu ve ödeme sayfası bazlı özel güvenlik önlemleri alınmaktadır. Ödeme sayfalarında 128 ve 256bit SSL şifreleme sistemleri ile birlikte müşterilerinizin kredi kart ve iletişim bilgileri şifrelenerek güvenlik altına alınmış olur. 

Sunucularınızda ise Firewall, IPS, IDS ve RAID5 güvenlik ve yedekleme sistemleri kullanılmaktadır. Uluslararası geçerliliği olan bu sistemler sayesinde hem tehdit ve saldırılar önceden önlenmiş olur hem de sitelerinizde bulunan veriler (görsel, içerik, video, sayfa, ürünler..) tekrarlı bir şekilde yedeklenme işlemlerine sahip olarak veri kayıplarının önüne geçilmiş olur. 

Bir e-ticaret sitesinde güvelik neden önemlidir ?

E-ticaret sitenizi açtınız ve ardından ürünlerinizi eklemeye başladınız. Ya da xml ürün entegrasyonları sayesinde tedarikçi bir firmanızdan bütün ürünlerinizi eklediniz. Ardından sitenizin tanıtımını yapabilmek için bir çok mecraya (sosyal medya, arama motorları, blog siteleri) reklam veremeye başladınız ve sitenize ciddi bir trafik sağlıyorsunuz. Sitenizden sağlıklı bir şekilde sipariş alarak ürünlerinizi satıyorsunuz. Peki bu durumda iken sitenizin sadece 1 gün kapalı kaldığında neler olacağını düşünebiliyor musunuz ? İsterseniz cevağlayalım. 

1 - Sitenizden kapanmadan önce göndereceğiniz ürünleri yerine ulaştıramazsınız. 

2 - Siteniz kapanmadan önce ürün alan müşteriler siteniz üzerinden kargolarının nerede olduğunu takip edemezler.

3 - Vermiş olduğunuz reklam bütçesi sadece boş bir sayfaya yönlenir.

4 - Sitenizden ürün satın alan kullanıcılar kapalı olduğunuz zamanlarda sizlere ulaşamaz ve onların güvenini kaybedersiniz. 

5 - Yedekleme önlemleri alınmamış ise sitenize vermiş olduğunuz bütün emekleri sadece bir gün içerisinde kaybedebilirsiniz.

6 - Ürün satan alan müşterileriniz tarafından şikayetlere mağruz kalabilirsiniz. 

Yukarıda saydığımız maddeler daha fazla olabilir. Bu sebeple kesinlikle bir e-ticaret sitesi açmak istiyorsanız ilk dikkat edeceğiniz konu güvenlik olmalıdır. İşletmenizi internette temsil edecek olan ve yaptığınız stratejik çalışmalar sayesinde satışlarınızın büyük bir kısmını internetten yapacağınız sanal mağazanıza ileri derecede önem verin. İlk başta sitenizin temelini sağlam bir şekilde atabilirseniz ileride üzerine sorunsuz bir şekilde kat çıkmanız oldukça kolay olacaktır. Bu makale vesilesi ile e-ticaret sitesi olan ya da olmayan bütün işletmelere hayırlı işler dilerim.

 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..