Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Sonsuz ikinciliklerin takımı... Bilin bakalım kim? Tabii ki Fenerbahçe!..

Sonsuz ikinciliklerin takımı... Bilin bakalım kim? Tabii ki Fenerbahçe!..
 

Tabii tabii!.. Görürsem söylerim!..


Şu Fenerbahçeliler var ya, emin ol, çok alem insanlar. Neden mi? Şundan arkadaşım. Çünkü takımları, Türkiye Süper Lig tarihinin en çok ikinci olan takımı. Çünkü tam 19 kez ikinci olmuşlar. Ama yine de sarı kanaryaların en büyük olduğunu iddia edebiliyorlar. Pes doğrusu. İnadın, ısrarın bu kadarı dağları bile usandırır.

Hele bir de bu şanlı ikincilikler içinde, öyle unutulmazları var ki, söylemeden geçemeyeceğim.

2005 - 2006 sezonunda, Denizlispor beraberliğiyle yine bir ilkin tarihini yazmıştı Fenerbahçe. İlk kez bir Türkiye Süper Lig takımı, son haftaya lider girdiği halde şampiyonluğu ikinciye kaptırıyordu. O sezon, Galatasaray şampiyon olmuştu.

Çok değil, dört yıl sonra, bir kez daha tarihi değiştirdi Fenerbahçe. 2009 - 2010 sezonunda, yine lider girdiği son haftada, kendi evinde Trabzonspor'la berabere kalarak Bursaspor'a ilk şampiyonluğunu kazandırdı.

Sonrası malum... 2010 - 2011 sezonunun kimsenin akıl sır erdiremediği bir ikinci yarı istatistiğinden sonra, ( 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlikle 49 puan toplayarak) en amatör liglerde bile görülemeyecek şekilde, Trabzonspor'un, taraflı tarafsız milyonlarca futbolseverin isyanına rağmen; şampiyonluğunu ilan etti Fenerbahçe. Türk Futbol kamuoyunun ezici çoğunluğu, şampiyonluğun Trabzonspor'un hakkı olduğu inancındaydı... Aslında o sezon da hakkı ikincilikti Fenerbahçe'nin...

3 Temmuz Süreci'nde ortaya çıkanlar, şike yaptığı ya da en azından teşebbüs ettiği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 3 yıl men edilmesi; yalnızca Fenerbahçe'yi değil, tüm Türk Futbolu'nu kirletti, büyük bir töhmet altında bıraktı. Trabzonspor'un hak ettiği şampiyonluk, göz göre göre Fenerbahçe'ye hediye edildi.

O zaman da aynıydı durum... Taraftarları yine, "En büyük Fenerbahçe!" diye bağırıyordu... Aslında ikinci olması gereken bir sezonu daha şampiyon bitirmişti Fenerbahçe...

19 ikincilik almak kolay iş değil... Görünen, bu sezon da en iyi ihtimalle ikinci olacakları... Hem Galatasaray'ı, hem Beşiktaş'ı geride bırakabilecek kadar büyük bir güç ve enerji yok bu takımda...

Tarih bir kez daha tekerrür edecek anlaşılan... En iyimser tahminle, 20. ikinciliğini kazanacak sarı lacivertliler... Ve şu ünvanı göğüslerini gere gere kazanacaklar: Fenerbahçe! Sonsuz ikinciliklerin takımı!..

En büyüğüz demekle en büyük olunmaz. Bunu icraatla da kanıtlamak gerek. Sezon sonuna şunun şurasında ne kaldı? ilk üçe gireceği için Fenerbahçe'yi şimdiden tebrik etmek lazım!.. 

Ve 20. ikincilikleri hayırlı olsun!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..