Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '13

 
Kategori
İnançlar
 

Sorun günah işlemekse doğmadan ölelim cennete gidelim

Sorun günah işlemekse doğmadan ölelim cennete gidelim
 

Dinin emirlerini abartanlar hayatı günah çukuru olarak görüp adeta yaşamayın diyorlarsa biz Tanrı'nın kullarına doğmadan ölelim bari demek kalıyor. Bunlar dünyanın sahibi gibi hareket ediyorlar ve elimizde de El Kaide palası yok ki sözümüzü geçirelim.  Barışseverlik gibi bir hastalığımız varken üstelik... Ve Tanrı'nın da bu zevatın yanında olduğuna dair ciddi deliller var: Daha az açlık çekiyorlar ve çorapları yeni...

Hangi yöne dönsek yönümüz belli değil gibi, ne yapsak kutsalla karşı karşıya geliyoruz. Yaşamak vücudumuzun ve ruhumuzun istekleri değil mi? Nefis denen şeyi içimize biz koymadık. E can bu çekiyor... "Nefsine hâkim olacaksın" sözü hayatı yasaklayan bir emirdir. Tanrı’nın böyle bir emri varsa yaşamanın anlamı kalmıyor. Allah güzel yaratmışken, güzelliğini saklayacaksın hatta güzel olmayacaksın denilmesi çiçeklere açmayın demektir. Açmayınca çiçekler niye var ki...

Diğer dinleri bilmiyorum ama Müslümanlığın algısında sorun var... Dinin uygulama çıkmazı iyi niyetli kişileri bile zorda bırakıyor. İmtihan için doğmuşsun. Bu imtihanı acı çekerek vereceksin. Dünyada sadece günah var. Ahiretde de katran kazanları. Cennet ise piyango gibi bir şey... Böyle bir din olur mu ya! Yani biz bunlar için mi var oluyoruz! E dünyaya hiç gelmeyelim o zaman.

Yemek içmek yasak. Gezmek eğlenmek yasak. Giymek süslenmek yasak. Biz niye geldik ki bu dünyaya. E o zaman madem yiyemeyeceğiz  Tanrı'nın nimetlerini de Habeşistan çukuruna gömelim. İbadetler, emir ve yasaklar bir yana ama yaşama konusundaki abartı Türkiye Müslümanlarına özgü. Allah için kelle kesen Sudi kralları bırakın yaşamayı servet içinde yüzüyorlar. Türkiye’deki bir kısım cahil dindar da düğün günah diyor. Ulan çocukları evlendiriyoruz, cenaze mi yapacağız! Bunlar kitabı tersten okuyorlar galiba.

Hâşâ ben Tanrı'nın yerinde olsam Türkiye'deki Müslümanları dini abartarak saptırdıkları için cezalandırırım. İbadetlerin tam olsun, yaşamla ilgili din kurallarına karışma. Çünkü sen cahilsin ayetlerin ne dediğini anlamıyorsun. Allah hiç kullarına mutlu olmayı yasak eder mi? Atıyorum eğlenmeyin demiyor, eğlenceyi abartmayın diyor. Sen abartmanın ne olduğunu da bilmiyorsun. Diğer insanların alamayacağı, yapamayacağı kadar lüks ve gösteriş içinde olursan onları üzersin diyor. Kızımız heveslemiş entari almış, üstüne manto çektiriyorsun. Hadi lan, Allahın yobazı!

Din herkesin, öyle kafana göre yorumlayamazsın; karışırım. Babanın dini mi be! E ben böyle yapıyorum, sen de öyle yap. Tamam, ama beni ayıplıyorsun; cehennemde yanacaksın diyorsun. Nerden biliyorsun, gittin geldin mi! Kitap elinden düşmüyor; hoca sensin, hacı sensin. E çocuk çoluk çocuk seni referans alıyor. Holiganlar temizlenmeden maça gitmeyeceğim. Dini uygulanamaz hale getirdiğin için günahım da senin boynuna yazılır inşallah! Anladın sen onu!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..