Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Tayyib’in ömrü doldu, Amerika adamını buldu; Sarıgül geliyor

Tayyib’in ömrü doldu, Amerika adamını buldu; Sarıgül geliyor
 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katıldığı bir televizyon programında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü eleştirerek, “Sarıgül Rabbim, Bismillah ve Atatürk kelimelerini kullanmadan 15 dakika benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim. Sosyal demokrasiye çalışıp gelsin, tarihini öğrensin” dedi.

Partisinin Bağcılar ve Esenler teşkilatlarını ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, inançların iktidara gelmek için kullanılamayacak değerler olduğunu söyledi. “Ben Allahımdan, kitabımdan ve Atatürkümden hiçbir zaman ayrılmayacağım. Ben inançları kesinlikle istismar etmeyeceğim. İnançlar Allah ' a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu olarak kesinlikle kullanılamaz. Mustafa Kemal Atatürk ' te bütün ulusun atasıdır. Atatürk, ' Ya istiklal ya ölüm ' demeseydi biz bu cennet vatanımızı bu şekilde bulamazdık. Bu cennet vatanımızda inançlara saygıyı ve laikliği koruyorsak, özgürce yaşıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu cumhuriyete borçluyuz.” 

Bu diyalog sadece iki belediye başkanı adayının rakibi yıpratma söylemi olarak görülmemeli. Burada 70 yıllık Türk siyasi hayatında iktidara gelen, daha doğrusu Beyaz Saray tarafından Amerika’nın 51 inci eyaleti olarak Türkiye’yi yönetmek üzere atanan Türk yöneticilerin alışık olduğumuz siyasi ağzı var. Eceli gelen cami duvarına sözünü doğrularcasına sabık iktidar oraya buraya saldırmaya ve gelen de dün yobaz dediklerini bugün kucaklamaya başladı ya Çankaya’da nöbet değişimi vatanımıza milletimize hayırlı olsun!

Deniliyordu ki sol neden Türkiye’de iktidar olamıyor… E kriterleri tutturamazsan adam seni vali yapar mı? Bugün artık maşallah cumhuriyet kadrolarının keskin sol radikalizmi kalmadı. Görev alırken hoca efendinin elini öpüyor, barış sürecini destekliyorlar… Balkabağına hoş görünmek için balkabağı olmanız gerekmez ki; ama işte “Dindarları kucaklayalım” söylemi solun kimyasını bozdu. Hâlbuki biz sakallıyı anlayışla karşıla dedik, sakallı gibi ol demedik.

Amerika’nın size icazet vermesi yetmiyor; halkınızdan da olur almanız lazım. Türk halkı da maşallah yıllardır Çankaya valilerini atayan hamisine pek sadık değil, anketlerde %80’lere varan Amerikan karşıtlığı Pentagon’un moralini bozuyor. Halkı düşman, devleti dost bir ülkeyle uğraşmak kolay değil. Bu nedenle Amerika’yı sevmese bile atadığı valilerini sevmek zorunda. Yoksa Amerikan’ın bölgedeki menfaatleri tehlikeye girer. Yankee’nin istediği, valiye %50 destek versin isterse kendini sevmesin. Alışık zaten, kim seviyor ki dünyada.

Ama Sarıgül öyle bir karakter ki iktidar olmaması mümkün değil. İstanbul belediye başkanlığını Şişli kariyeriyle yani alnının teriyle alacak, alabilirse tabi ama Çankaya valiliği kariyer falan gerektirmiyor. Sırrı Süreyya yiğit bir adam olabilir ama Türkiye için güvenilir değil. Öyle olsa PKK’nın yanında yer almazdı. Ancak Sarıgül için söyledikleri doğru. Halkımız belki yirminci defa kandırılacak; siz, biz, hepimiz göreceğiz bunu. Çünkü ortada halkı kandırmak için gerekli özelliklere sahip adeta Tayyib’in velihatı gibi biri var. Bu şahsın Türkiye siyaseti için boş birisi olduğunu anlayanlar anlayacak; geniş halk kitlelerinin böyle bir zekâ göstermesi beklenmiyor. Anlayanlar da zaten 70 yıllık Türkiye siyasetinde neyi değiştirmişler ki bu ülkede.

Türkiye neden bu çıkmazdan kurtulamıyor? Halk denilen bu cahil güruh hala bu çağda neden Allah, Muhammet, Atatürk laflarına kanıyor? Ya Sarıgül dediğin adam görüyoruz işte içi boş suni vatan millet Sakarya fedaisi. Bir özgün karakteri yok. Bak Tayibin vardı; bize uymadı o başka. Sakallının boynuna sarıl kardeşim; ama sakallı gibi olman gerekmiyor. Yalakalığı Türkiye siyasetinden Kerim Korkut çıkaracak. Ya halk seni sevmesin bir de ya! Halkın neyi sevdiğini görüyoruz! Bacımın örtüsü, bizim Atatürk’ümüz, vatan sırtüstü yatan… Bitsin bu rezil türkü! 70 yıldır bu halk yüzünden sürünüyoruz! Halka oy kullandırmayalım, koyunlar oy kullansın; daha iyi seçerler!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..