Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal medya ve kişilik ilişkisi

Bu yazımda sizlere anlam veremediğim bazı durumlardan bahsetmek istiyorum. Siz de benimle birlikte anlamamak zorunda değilsiniz bu durumları, sadece anlatasım var işte..

Gerektiği kadar kullandığıma inandığım sosyal medyada şahit olduğum onlarca olay var. Yalnız 1 tanesi var ki, gerçekten insanın canına tak ettirirken bir yandan da çok fena güldürüyor.

Az çok hepimiz; sadist, mazoşist, nekrofili ve psikopat kelimelerinin anlamını biliyoruz. Ancak bilmeyenler için ufak bir not halinde vermek istiyorum.

Sadizm: Başkalarına acı çektirmekten zevk alma duygusu.

Mazoşizm: Acı çekmekten zevk alma duygusu

Nekrofili: Ölü insanların bedenlerini kendi arzuları için kullanma isteği.

Psikopat: Deli türü davranışlar ve dengesiz hareketlerde bulunabilen zararlı kişi.

Sosyal medya girdiğimiz çağ dolayısıyla olsa gerek, biraz fazla gelişti sanırım. Öyle ki; işlenmiş olan cinayetlerin resminin alenen gösterilmesi bir yana, seri katiller birer idol haline getirilerek gençlere aslında subliminal bir 'öldür' mesajı veriyor. Ve maalesef ki gençlerimiz, bu resim ve yazıların yayılmasına ön ayak olmakta diretiyorlar. 

Daha birkaç yıl önce, satanizm özentiliğinin moda olduğu zamanlarda; evinin banyosunda bir kedi katlederek sosyal medya aracılığıyla, yaptığı şey matahmışcasına sergileyen gençlerimiz de haberlerin büyük bir kısmını kaplıyordu. Bu paylaşımlar gittikçe daha çok kişinin ilgisini çekmeye başladıkça, sosyal medya polis takibine alındı. Ancak bu da kâr etmemiş olacak ki hâlâ, bu işlevleri üstlenen birçok site işlerliğini sürdürüyor. Varsayalım ki, bu duyguları özentilikten değil de gerçekten hissederek takip ediyor ya da yapıyorlar; o insanlar için iç dünyalarını böyle yansıtıyor demekten kendimizi alıkoyamayız herhalde.

Pekala, iç dünyası bu kadar karanlık olan insanlar bu işler için sosyal medya gibi aleni bir ortamı mı, yoksa gizli bir şekilde halledebileceği mabedleştirdiği kendi mekanını mı kullanır. 

Diyeceğim o ki: sırf biraz daha farklı olmak için olmadığı gibi görünme çabası sosyal medyadan mı kaynaklanıyor yoksa bu insanlar bu ruh halinde olduğundan mı sosyal medyadan uzak kalamıyor. Sanırım ben yeterince düşündüm, cevabım bende saklı kalacak. Size bol paradokslu zamanlar efendim..

 
Toplam blog
: 25
: 274
Kayıt tarihi
: 13.08.12
 
 

Bir müzik aç sokakların şenlensin. Özgürsün, yollar senin. Git gidebildiğince. Giy en şatafatlı e..