Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '11

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal medyanın ''medyaya''2. kazığı

Sosyal medyanın ''medyaya''2. kazığı
 

Sosyal Medya


Aylar önce İbrahim Tatlıses vuruldu. Twitter'da bir adam çıktı. 'Ben hastanenin yan odasındayım ' diyerek kamoyuna bilgiler vermeye başladı. Medya bunu hiç araştırmadan, doğru sayarak, haber olarak vermeye başladı. Bazı medya kuruluşları da uyanık davranarak ''yan odasında bulunduğunu iddia eden adam'' diyerek bu haberleri kamoyunla paylaştı. 

Daha sonra bunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Adamın sonradan yalanını açıkladığı videoda söylediği söz medya için çok acıydı: ''Yahu herkesi anladım da, bu medya kuruluşları da beni takip etmeye başladı. Siz manyak mısınız? Böyle bir şeye nasıl inanırsınız? Bu sosyal medyanın ''medyaya'' attığı birinci kazıktı. 

'' Real Madrid'de 4. Türk '' haberini, bütün ajanslar haber merkezleri bu başlıkla vermeye başladı.4. Türk'ün ismi Mete Serdar Çoban. 3 Türk yetmemişti. Medya bir Türk daha bekliyordu. Mete Serdar Çoban isimli şahıs ''medyayı'' kırmayarak kendini Real Madrid'e transfer ettirdi. Menejerlik oynayanların bildiği gibi kendine sanal bir özgeçmiş yarattı. Kendine ait olan veya olmayan fotağrafları sanal özgeçmişin içine koydu. Real Madrid'te oynamak bu kadar kolaymış.Sadece birkaç tane Barnebou'da stat gezerken , top sektirirken çekilmiş fotoğraf yeterliydi. Bütün haber ajansları bunu flaş gelişme olarak geçti.Hürriyet ve sporx röportaj yaptı.Teknoloji ve haber ağının geliştiği bir dünyada Türk haberciliği göz göre göre yalan haber yaptı. Bir yalana alet oldu. Aslında bir telefon, bunun doğru olup olmadığını anlamak için yeterliydi. Bu sosyal medyanın ''medyaya'' attığı 2 .kazıktı. 

Yılların habercisiyiz diye sözlere başlayanlar okudukları okullarda bu dersleri almadılar mı? Koskaca medyayı kandırmak basit hale geldi.Bu medyanın imajını aşağıya çekti. Sosyal medyanın '' medyadan'' haber alması gerekirken, ''medya'' sosyal medyadan haber alır hale geldi. 

Medya bu tutumunu devam ettirse 3. kazık ihtimali çok uzak değil.3. kazık gelebilir mi ? Ne dersiniz? 

 
Toplam blog
: 10
: 1059
Kayıt tarihi
: 17.06.11
 
 

Öğrenciyim. Hala okumaktayım. ..