Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sosyete mantısı

Sosyete mantısı
 

Çocukken bu böreğin ismi evcilik oyunlarımızda sık sık geçerdi.Bir ev hanımı olarak arkadaşlarıma bu böreği yapmak(tabi hayali)çok havalı gelirdiHer yaptığımda ve yediğimde aklıma gelir, gülerim.Dün de Emine arkadaşımız bizlere hazırlamıştı.Nefis olmuştu, ellerine sağlık!

Malzemeler:(16 adet)
4 adet yufka
500 gr.kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
2-3 adet çarliston biber veya 7-8 adet yeşil biber
tuz, karabiber, pulbiber
tahminen 4-5 bardak salçalı et suyu(arkadaşım gibi kasap hanımı değilseniz:)benim gibi yarı yarıya etsuyu-su oranını kullanabilirsiniz)
üzeri için:2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber veya pulbiber
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

yufkaların üzerine:
1/2 paket margarin +3 yemek kaşığı sıvıyağ veya 4 yemek kaşığı tereyağ+5 kaşık sıvıyağ
Bir tencerede kıyılmış soğanları 1 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.Kıymayı ekleyip kavurun.Küçük doğranmış biberleri ilave edip, az çevirin.Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış biberleri ekleyip suyunu çekene dek kavurun.Tuz karabiber, pulbiber ekleyip, ılıtın.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp, geniş kısımlarına harçtan yayın.Uçlarını içe katlamadan oldukça gevşek bir biçimde rulo yapıp, kendi etrafında dolayın.Bütün yufkalara aynı işlemi yapıp, yuvarlak bir tepsiye sıralayın.
Yufkaların üzerine yağ eritip, eşit gezdirin.200 derecedeki fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
Servisten hemen önce sıcak et suyunu üzerine gezdirip(üzerini geçmeyecek şekilde) ocak üzerinde döndüre döndüre pişirin.
Tabaklara servis yapıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirin.

 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..