Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Söylenecek sözü olmak

Söylenecek sözü olmak
 

Yazmak, bizde olanı kayda geçirmektir, paylaşmaktır.


İnsanlar yaşarken birtakım maddi kaynaklar ve o kaynaklarla gözle görülür, elle tutulur şeyler edinirler. Hakkında konuşacakları malları, mülkleri, eşyaları olur.

Yine yaşarken kendi iradeleri ile ya da iradeleri dışındaki kimi etkenler nedeniyle acılar ve sevinçler edinirler.

Yaşadıkları dünyayı kendi özel, özgün ve eşsiz duyularıyla algılar bu algıların gölgesinde kabuller ve redler edinirler. Alkışlar ya da yuhlar edinirler.

İnsanlar yaşarken bütün yukarıda saydığım nedenlerden ötürü söylenecek sözü olan bireyler haline gelirler. Sözlerini konuşarak ya da yazarak diğer insanlara aktarırlar.

Bazen çok kıymetli sözlerini tek bir kişiye yönelterek ziyan ederler. Hatta o sözlerin derinliğini, inceliğini anlaması mümkün olmayan insanlara söylerler.

Kitlelere ulaşması halinde önemli sonuçlar doğuracak pek çok fikir bu şekilde evrenin derinliğinde ziyan olur gider.

Bazen de boş, temelsiz, gereksiz şeyleri yineleyip durur insanlar. Konuşarak ya da yazarak sözlerini ulaştırdıkları diğerlerine hiç bir şey kazandırmazlar. Tam aksine konuştukları ya da yazdıklarıyla o diğerlerinin zamanlarını, enerjilerini çalar; morallerini bozarlar.

Bazen güzel fikirlerini kitap eder milyonlara ulaştırır, ulaştırdıkları her insanda bir meşale yakarlar.

Söz iletişimin en önemli araçlarındandır. Yıkıcısı, yapıcısı, güçlüsü, zayıfı vardır. İnsanları uyandıranı, uyutanı vardır. Doğruyu işaret edeni, yanıltanı vardır.

Sözü söyleyen, yazan kişi; onun geçmiş yaşam deneyimleri, dünyayı anlama, algılama biçimi, niyeti, duyguları, duruşu çok önemlidir.

Bütün bunları niye yazıyorum dersiniz?

Yazıyorum çünkü söylenecek anlamlı, yararlı sözü olanların her fırsatta kendilerini ifade etmelerinden yanayım.

Yazıyorum çünkü Milliyet Blog gibi web sitelerinin bize sözümüzü söylemek üzere sağlam, etkili bir zeminler sunduklarını düşünüyorum.

Bu ilk yazımda söylenecek sözü olan biri olarak hem site yöneticilerini hem de söylenecek sözü olan diğer yazar arkadaşlarımı selamlamak istiyorum.

Karanlıklara ışık olmanın, iyiliklere destek vermenin, kötülüklere karşı durmanın bir yolunun yazmak olduğunu biliyorum.

Hem kendime, hem herkese rastgele diyorum.

 

07 Mayıs 2012 Pazartesi

18:28

 
Toplam blog
: 284
: 245
Kayıt tarihi
: 21.06.14
 
 

Yaşadığımız evrenin oldukça zengin bir yer olduğunun farkındayım.  Bu zenginliğin çok az bir kısm..