Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Sağlık
 

Sözleşmeli memurlar kadro istiyor

Sözleşmeli memurlar kadro istiyor
 

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan 4/B'li Sözleşmeli sağlık personeli mağdur durumdadır. 4/B'li olarak çalışan personel çalışmaya başlayalı 2 YIL geçmesine rağmen sözleşmelerinde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Ve sözleşme esasları 1978'de çıkarıldığı gibi aynen uygulanmaktadır! Mağduriyetin boyutunu şöyle özetleyebiliriz:

Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmeli (4/B) personel olarak çalışmaktayım. Sözleşme maddeleri çok ağır, söz konusu maddeler...

1- Sözleşmelerin hastaneler tarafından yapılması. (Bu durum hastanelerin ferdi hareket etmesine ve hastaneler arasında farklılıklar olmasına, çok başlılığa neden olmaktadır.)

2- Hizmetlerine gerek kalmadığı için sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi. Bu madde hastanelerin personelini daha verimli çalıştırması için hazırlanmış ama personel hiç düşünülmemiştir. Buna benzer 9. maddemizde hiçbir sebep göstermeksizin tek taraflı olarak sözleşmeyi feshhedilmesi yer almaktadır! Bu madde sözleşmeden çıkarılmalıdır!

3- 4/B'lileri işe alırken eş durumu dikkate alınmamıştır.(Bu durum eşleri ayrılma noktasına kadar getirmiştir. Ve aile bütünlüğü ilkesine aykırı düşmektedir.) Ve kadrosuz SSK'ya tabi çalışan eşler ya işlerini bırakıyor yada eşlerinden ayrı yaşıyorlar. MEB'ndaki 4/B'li personelin eş durumu problemine çözüm getirilirken Sağlık Bakanlığı'ndaki 4/B'lilere neden eş durumu uygulanmıyor. "Kanunda 2 ayrı 4/B maddesi mi var?" sorusunu akla getiriyor!

4- "Sözleşmedeki maddelerin dışındaki hususlarda 657'ye tabi personelle aynı haklara sahiptir" diyor ancak çocuk, eş, giyim kuşam vb. yardımlardan yararlanamıyoruz.

5- Erkeklerin %90'nı askerliğini yapmamış durumda, askerlik dönüşü iş garantisi olmadığı için askere gidememektedir ve çok zor durumda kalmaktadır. Ve bu kişileri askere gitmemeye zorlamaktadır ve bir çok kişi asker kaçağı durumuna düşmek üzeredir!

6- 4/B'li personelin iş garantisi olmadığı için kendini işine verememektedir. Aklında devamlı soru işaretleri var. Bu durumda verim düşmektedir.

7- 4/B'li personele sadece kendi arasında BECAYİŞ hakkı bile verilmemiştir. En azından sözleşmeli 4/B'lilerin becayiş yapma hakkı tanınmasını istiyoruz.

Bunun sonucunda;
Personeller arası ayrımcılıktan sağlık personellerinin huzursuzluk ve psikolojik çöküş yaşaması ve bununda hizmet kalitesini düşürmesi açısından ; Özellikle eş durumundan tayin konusunun Anayasanın ‘Aile Bütünlüğü Bozulamaz’ İlkesine aykırılığı açısından ; Aynı eğitimi almış sağlık personelinin aynı kurumda aynı statüde çalışan ve aynı işi yapan meslektaşları ile arasında özlük hakları yönünden (tayin, sosyal güvence, vs.) düşünülmelidir.Aynı eğitimi gören aynı statüde görev yapan sağlık personelinin *Kadrolu- *4924’ e tabi - *657 4/B’li şeklinde ayrılması hiç demokratik değildir.

Yukardaki maddeler bizleri madur etmektedir. Sağlık personeli ile ilgili sorunların gündeme geldiği bu günlerde, sözleşmelerimizin ayrıntılı olarak incelenip bu maddelerin acil olarak düzeltilmesini, maddelere personelin yararına maddeler de eklenmesini ve diğer 657'li kadrolu memur arkadaşlarımızla aynı hakların verilmesini istiyoruz . Bunu sadece ben değil 10 BİN 4/B'li Memur istemektedir. Bu sorunların da ancak KADRO VERİLEREK çözümleneceğini düşünmekteyiz.

 
Toplam blog
: 20
: 2861
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

1984' ün soğuk aylarından biri olan Eylül ayında doğmuşum. Çocukluğum Konya'da geçti. Taa ki Memu..