Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Sözün bittiği yerdeyiz

Sözün bittiği yerdeyiz
 

19 Ekim 2011 gecesi Hakkari Çukurca'da yapılan hain saldırıda 24 Şehit verdik.


Daha birkaç gün önce Bitlis’te 8 şehit verdik, 19 Ekim 2011 sabahında 24 şehidimizin acı dolu haberleri geldi. Yüreklerimiz bir kez daha kan ağladı…  Analar bir kez daha havarrrrrrrrr ( imdat ) deyip yürekleri dağladı. Güneydoğu’da ve başka illerimizde Ağrı’da Ardahan’da, Aydın’da,  Bitlis’te, Çorum’da, Konya’da, Sakarya’da, Sinop’ta,  Yozgat’ta ve analar ağıt yaktı, Türkçe ve Kürtçe ağıtlarla şehitlerimiz toprağa verildi.

Terör örgütü, Çukurca’da 8 ayrı noktada eşzamanlı olarak bir saldırı düzenliyor. Kahraman askerlerimizden 24 ‘dü şehit 18’zi de yaralı oluyor.  Asker, sivil, kadın erkek, genç ihtiyar, çocuk demeden PKK katliam yapıyor. Ve hiç kimse görmüyor. Hayret…. Medyadan aldığımız haberlere göre ağır silahlarıyla sınırı geçen 250,300 terörist sınırı geçerek askerlerimizin bulunduğu güvenlik noktasında saldırı yapılıyor. Bu saldırı 15,20 gruplar halinde gece, saat 12,30 sularında gerçekleşiyor.

Balat Vadisi’nden Çukurca’ya sızan teröristler önce Jandarma Komutanlığına ağır silahlarla saldırı yapıyorlar. Daha sonra polis lojmanlarını hedef altına alıyorlar. Yaklaşık 40 askerin görev yaptığı bölge, uzun namlulu silahlarla taranıyor.  PKK ‘lılar Haksel Tepe, Kinyas Tepe, Asayiş Tepe ve kavuşak ileri gözetleme bölgelerine ağır silahlarla ateş altına aldılar. Aldığımız bilgilere göre bu çatışma tam dört saat sürmüş. Hem de planlanan bu saldırı ağır silahlarla sekiz koldan gerçekleşiyor. Kuzey Irak’tan, kandilden teröristlerin ağır silahları, uçaksavar, roketatarları,  bombaları ve binlerce mermileri katır sırtından Türkiye’ye sokuluyor. Peki, bizim istihbaratımız nerede? 

Teknolojinin baş döndürücü bir dünyada yaşıyoruz,  gözlem işlerini gerçekleştiren HERONLAR uyuyor mu? Söyler misiniz Allah aşkına… Bu zaafıyet değilse de nedir? Baş döndüren bir teknolojik dünyada yaşıyoruz. Günler önce hazırlıklar yapılıyor, hedefler tutuluyor, katırlarla silahlar taşınıyor ve hiçbir kimsenin haberi olmuyor. Allah aşkına söyler misiniz biz hangi çağda yaşıyoruz.  Yapılan bu çatışma 24 Mehmetçiğimiz şehit oldu, 18 de yaralı var...  Şehitlerimizin adını ve memleketini yazıyorum.. Yürek sızlatan, 74 milyon insanımızı   yaralayan  bir tablo.

Şehitlerimiz:

 J.Üst Teğmen Murat Bek ( Yozgat ),  J. Kd. Baş. Çvş İbrahim Geçer ( Konya), P.Astsb. Bilal Özcan (  İstanbul ), P.Uzm. Çvş. Halil Özdoğru ( Sinop ),  P.Uzm. Çvş. Mustafa Aslan ( Çorum),  Onb. Reşit  Eracan ( Elazığ),  P.Çvş, Yunus Yılmaz ( Ankara ), P.Çvş ,  Birol Elmas ( Sakarya ),  P.Onb, Mesut Cengiz ( Hatay ),  P.onb. Mesut Kazanç ( Erzurum  ), P.Onbsa. Yavuz Çoban  ( Aksaray ), P.Onb, Fikret Özer ( Samsun ), P.Onb. Hüseyin Güldal ( Kocaeli ),  P.Onb. Soner Ateşsaçan ( Artvin ),  Eyüp Çolakoğlu ( İstanbul ), İdris Çam ( Kahramanmaraş ), Feyzi Kazak ( Gaziantep ), Mehmet Çetin ( Aydın ), Süleyman Kalkan ( Isparta ), Ahmet Tuncer ( Bitlis ),  Ramazan Akın ( Ağrı ), Ufuk Bozkurt ( Kırklareli ). 

Bu kahraman şehitlerimizi vatan toprağına 74 milyon insanımızın gözyaşlarımızla emanet ettik. Bağrımıza taş bağladık. Kaosa gerek yok. Bin yıldan beri beraber olduğumu Kürt ve Türk milleti aynı soydan geliyoruz. Yemende, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve İstiklal savaşında yan yana savaş verdik. Dedelerimiz aynı kazanda birlikte yemek yerdiler. Birlikte şehit ve gazi oldular.

Bizi bölmeye çalışanların oyununa asla gelmemeliyiz. Ve uyanık olmak zorundayız. Bu kaosa  ( kargaşaya  )  ve anarşiyi, durdurmalıyız ve sağduyulu hareket etmek zorundayız.  Bölünmeye, çözülmeye gerek yok. Dik durmalıyız. Bu vatan bölünmeyecektir.  Kaosa her türlü anarşiye pirim vermemeliğiz.   

Dikkat ederseniz,  Ağrı’dan, Artvin’den, Bitlis’ten, Elazığ’dan, Erzurum’dan ve Adana’dan Kürt kökenli Mehmetçiklerimiz de vardır. Daha önce başka yazılarımda da yazmıştım: Kardeşi kardeşe düşman edenler utansın, analar, babalar yürek dağlarken, onlar ellerine kına yaksınlar…

Sözün bittiği yerdeyiz. Millet olarak şehitlerimize elbette ağlayacağız. Ama vakur ve dik duracağız. Kaosa, bölünmeye asla meydan vermeyeceğiz. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmayacağız. Sakin ve sağduyulu olmak zorundayız. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere, yakınlarına, sevenlerine ve tüm aziz milletimize baş sağlığı diliyor, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum.  Aziz milletimizin başı sağ olsun…

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..