Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Star yarışmaları

Star yarışmaları
 

Televizyonlarda ki "manken star", "şarkıcı star", "dansöz star" gibi yarışmalara ister istemez denk geliyorum. Yakında herkes bir defa ünlü olup unutulmuşlar arasına girecek, herkes bişey star olunca izleyici kim olacak merak ediyorum.

Bir zamanlar biri bizi gözetliyor'lar vardı. O zaman millet kilitlenmişti onlara... Sonra hepsinin son kullanma tarihi geçti ve artık görsek hatırlamayız. Bir kaç kez TV deki şu yeni yarışmalar dikkatimi çekti. Elemeler, seçmeler, ağlayanlar... Gerçekten bu insanlar, bu genç kızlar hayatlarını buna mı bağlamışlardı? Bir grup jüri bir genç kızı karşısına alıp; yürü, kolunu kaldır, arkanı dön diye emirler verip sonrada senin tipin bozuk diye evine yolluyorlar. Suç o jüride değil aslında... İnsanlar kendilerine bu şekilde muamele yapılmasına nasıl izin veriyorlar? Aşağılanıyorlar, dikkate alınmıyorlar ama yine de kazanamayınca ağlıyorlar.

Bizim ülkede herşeyin suyunu çıkartırlar zaten. Şarkı yarışmasının biri izlendi diye onlarcası yapıldı. En çok şu gelin kaynana yarışmalarının bittiğine seviniyorum ben. O yarışmalardaki gençler nasıl birşeye bulaştıklarını sonradan anladılar sanırım. Birkaçını TV de izledim, yarışmadan sonra hiçbişeyin eskisi gibi olmadığını, ne hayal ettikleri gibi ünlü olabildiklerini ne de eski yaşamlarına dönemediklerini söylüyorlardı. Eminim insanın psikolojisi çok bozuluyordur.

Bu kadar kolaymıydı ünlü olmak. Kibrit alevi kadar çabuk sönen şöhretler, hayatlarının kalanında neler yapıyorlardı. Televizyonu açtığımda mankenler, bar şarkıcıları öyle bir allanıp pullanıp sunuluyor ki önümüze, sanki asıl saygıya değer kişiler onlarmış gibi aksettiriliyor. Lise mezunu kızlar ekrana çıkıp, çok şey bildiklerini göstermeye çalışırken yaşıtları üniversitelere girmeye çalışıyor, kendilerine bir gelecek kurmaya çalışıyor.

Yetenekler her zaman keşfedilir ama bunun yolu televolelere çıkıp bikinili pozlar vermek değildir, olmamalı. Bu ülkede yeterince konservatuar öğrencisi var. Sadece yeteneğiyle yola çıkanlarda , birilerinin aşağılanmalarına maruz kalmadan başarıyı yakalayabilirler.

Bunları zaten herkes biliyor ama yinede içimden geldi yazdım. Belki başkalarının hayatı hakkında yorum yapmaya hakkım yok ama herşey okadar gözönündeki insan kendini tutamıyor.

 
Toplam blog
: 19
: 954
Kayıt tarihi
: 28.08.06
 
 

Evet kendimden bahsetmeliyim. Ben 22 yaşında bir üniversite öğencisiyim.. Her genç kız gibi tabi ki ..