Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Su akar yolunu bulur...

Su akar yolunu bulur...
 

http://image.haber7.com/haber/54573.jpg


Mehmet Barlas işini bilir. Nasıl okşadı Başbakan Erdoğan'ın yanaklarını, o zaman eleştirenler olmuştu ama bilmezler ki Başbakan'ın yanağını okşamak iyidir. Başbakan'da sizin sırtınızı sıvazlar bir süre sonra... 900 bin YTL yanak okşayana...

Hiç bir şey boşa değildir dostlar. Bakın Engin Ardıç'ta çalışmalarının karşılığını almayı başardı... 500 bin YTL kutlama yazıları yapıp beğenmeyene sövene...

İktidar kuruldu, kendi yandaşlarını ödüllendirmeye devam ediyor. Yani "su akıyor yolunu buluyor"

AKP Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde halkın yüzde 47'sine yakınının oyunu almış iktidara oturmuştu.

Medya'nın tam desteği ile çokta zor olmamıştı hani. Ama yine de medya'da yandaşlar edninmek, güçlü kalemlere sahip olmak gerekiryor.

ATV-Sabah bu iş için en elverişli ortam iktidar için. Kaçırırlar mı bu fırsatı. Hemen güçlü kalemlerden bir kaç tanesi hazır devletin elindeyken yerleştirilmeli bu medya kanallarına.

İyi paralar verilmeli ki yazsınlar. İyi yazılar yazsınlar...

Peki var mı öyle hemen parayı verdin mi iyi yazı yazacak tecrübeli yazarlar? O kadar kaolay mı bulmak yerleştirmek Sabah Gazetesi Çalık Grup'una devredilmeden önce?

Olmaz mı canım, ondan kolay ne var. Her iktidarın tartışmasız savunucusu Sayın Mehmet Barlas ne güne duruyor. Gerçi Sabah'a transfer etmesen de yazıyor ya olsun, biraz tüylensin garibim...

Başka kim olabilir. Hımmm

Evet, Akşam Gazetesi'nin şövalyesi Engin Ardıç. Çok iyi bu adam. Şahan Gökbakar'ın bir tiplemesi vardı hani durmadan çağırdığı konukları aşağılar, gürültü yapar reyting almaya çalışırdı. İşte onun kalem tutan hali. Arasan bulamazsın, köşesinden sövmek gibi yetenekleri var. Kesinlikle kadroya katılmalı.

Çalık grubu da yabancının sayılmaz ya, yine de devretmeden önce bu adamlarla iyi bir kontrat yapılmalı ki; adamlar paralarını alsınlar devir tamamlandıktan sonrada.

CHP'li Mustafa Özyürek, ATV-Sabah'ın çalık grubuna devrinin neden geciktiğini sormuş. Özyürek'in diğer soruları şu şekilde:

"TMSF’nin Mehmet Barlas’a 900 bin YTL, Engin Ardıç’a 500 bin YTL transfer ücreti ödediği doğru mu? Bu meblağlar net mi?... Ne kadar vergi kesilmiştir? Bu transfer ücretleri TMSF tarafından mı karşılanacaktır?"

Mehmet Barlas ve Engin Ardıç gerçekten bu kadar para alacak mıydı?

Hükümet her şeye rağmen işleri bir yoluna koymayı başarıyor. Tebrik etmek lazım. Tabi bal tutan da parmağını yalıyor. Başbakan Erdoğan'ın yanaklarını okşayan 900 bin YTL'ye transfer olurken, beş yıldır hükümetin her yaptığını kutlayan Engin Ardıç 500 bin YTL almayı başardı. Türban bayrağı açanlar YÖK üyeliğine va başkanlığına getirildi. Liste uzayıp gider... Bal tutan parmağını yalar...

Yeni şans oyunları çıkarır hükümet, "önde gidenin kayığına kim ilk binecek"

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..